طرز تهیه شکلات نوتلا با این 12 نکته مهم مثل بازاری میشه!
به گزارش زرین گراف، 5 فوریه روز جهانی نوتلا یا همان شکلات صبحانه ای است که در سراسر جهان از خوشمزه ترین با نان تست به شمار میرود. شما می توانید نوتلا را به راحتی با طعم ها و مزه های مختلف در منزل درست نموده و این شکلات صبحانه خوشمزه را با نان تست، وافل، پنکیک، کرپ یا همراه با انواع دسر و انواع بستنی سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه شکلات نوتلا خانگی با چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه نوتلا خانگی در یک نگاه
برای تهیه نوتلا خانگی با فندق، ابتدا فندق های خام را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 الی 15 دقیقه برشته کنید. سپس، فندق های برشته شده را بلافاصله داخل یک حوله تمیز بریزید و با مالش دادن پوست هایشان را جدا کنید. فندق های پوست کنده را در غذاساز بریزید و به مدت 5 الی 10 دقیقه بزنید تا به کره ای نرم و براق تبدیل شوند. سپس، پودر قند، پودر کاکائو، وانیل، نمک و به تدریج روغن و در صورت تمایل شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی صاف و قابل پخش به دست آید. نوتلای آماده را در ظرف شیشه ای بریزید و در صورت استفاده از شیر، در یخچال نگهداری کنید؛ در غیر این صورت، می توانید این شکلات صبحانه خوشمزه را در جای خنک و تاریک تا چند هفته نگهدارید. شما می توانید نوتلای خانگی را روی نان، پنکیک، وافل و کرپ بریزید یا به عنوان رویه کیک و دسر مصرف کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه شکلات نوتلا فندقی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه نوتلا خانگی با فندق
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
فندق خام بدون پوست | 1 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 150 گرم) |
پودر قند یا شکر (آسیاب شده) | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 90 گرم) |
پودر کاکائو | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار (25 گرم) |
روغن مایع گیاهی (ترجیحا روغن فندق یا آفتابگردان) | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
شیر (اختیاری) | 2 تا 4 قاشق غذاخوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه نوتلا خانگی با فندق: حدود 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه نوتلا خانگی با فندق
در طرز تهیه نوتلا خانگی شما به دلخواه می توانید از کره فندق، کره بادام، کره گردو یا از کره دیگر مغزیجات دلخواه (حتی دانه آفتابگردان) استفاده کنید. شما می توانید شکلات صبحانه نوتلا را با شیر (گاو یا گاهی) یا بدون شیر درست کنید.
مرحله اول: فر را آماده کنید
حدود نیم ساعت قبل از آغاز مراحل طرز تهیه نوتلا خانگی با فندق، فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شده و برای برشته کردن فندق ها آماده گردد.
مرحله دوم: فندق ها را برشته کنید
پس از گذشت این مدت، فندق های خام و بدون نمک را روی سینی فر بریزید و با دست یا کفگیر صاف کنید تا به صورت تک لایه و با فاصله از هم قرار بگیرند. این کار یاری می نماید، گرما به طور یکنواخت به همه فندق ها برسد. سپس، سینی را در طبقه میانی فر گرم قرار دهید و اجازه دهید فندق ها به مدت 10 الی 15 دقیقه برشته شوند.
در طول برشته شدن، هر 4 الی 5 دقیقه یک بار سینی را کمی تکان دهید یا فندق ها را با قاشق چوبی هم بزنید تا نسوزند و به صورت یکنواخت طلایی شوند. وقتی پوست فندق ها کمی ترک برداشت و رنگ پوست شان قهوه ای و مغز فندق کمی طلایی شد، معلوم می گردد کاملا برشته شده اند. توجه داشته باشید، اگر فندق ها زیادی برشته شوند، طعم تلخی پیدا می نمایند. اگر هم خوب برشته نشوند، طعم خامی می دهند و به خوبی به کره فندق تبدیل نمی شوند.
در صورت تمایل، برای خرید انواع مغزیجات مانند فندق می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: فندق ها را پوست گیری کنید
در این مرحله از طرز تهیه نوتلای خانگی، به محض این که فندق ها را از فر بیرون آوردید و پیش از آن که کاملا سرد شوند. فندق ها را داخل یک حوله آشپزخانه یا یک پارچه نخی تمیز بریزید. گوشه های حوله را روی هم بیاورید تا فندق ها داخلش بمانند؛ سپس، با هر دو دست، آغاز به مالش دادن فندق ها به یکدیگر کنید. به این ترتیب، فندق ها به یکدیگر ساییده شده و پوست نازک قهوه ای فندق ها جدا می گردد.
پس از یکی دو دقیقه مالش، فندق ها را از لای حوله بیرون بیاورید و پوست های جدا شده را دور بریزید. توجه داشته باشید، احتیاجی نیست همه پوست ها کاملا جدا شوند؛ ولی هر چه بیشتر پوست بگیرید، نوتلای نهایی نرم تر و خوش طعم تر خواهد بود. راستی، اگر فندق ها به مقدار کافی برشته نشده باشند و پوست زیادی روی آن ها باقی بماند، طعم نهایی نوتلای خانگی کمی تلخ بوده و به خامی خواهد زد.
مرحله چهارم: کره فندق را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه نوتلا خانگی با مخلوط کن، فندق های برشته شده، خنک و پوست کنده را در غذا ساز یا مخلوط کن قدرتمند بریزید. دستگاه را روشن نموده و هر 30 الی 60 ثانیه یک بار متوقف کنید تا دیواره ها را با کف گیر سیلیکونی یا لیسک تمیز کنید.
این روند را حدود 5 الی 10 دقیقه ادامه دهید تا فندق ها ابتدا به پودر خشک؛ سپس، به خمیر دانه دانه؛ پس از آن، به خمیر چسبناک؛ و در آخر به کره صاف و براق تبدیل شوند. توجه داشته باشید، اگر غذا ساز ضعیف است، می توانید در مراحل پایانی 1 قاشق غذاخوری روغن مایع (آفتابگردان، روغن نارگیل یا روغن فندق) اضافه کنید تا یاری کند فندق سریع تر به حالت کرمی برسد.
برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مواد خشک را اضافه کنید
پس از درست کردن پایه نوتلا یا همان کره فندق ()، وقت آن است که مواد خشک، شامل نمک، پودر قند، وانیل و پودر کاکائو را نیز داخل غذاساز بریزید. دستگاه را دوباره روشن کنید و اجازه دهید مواد به خوبی با هم ترکیب شوند تا نوتلای شما کاملا صاف، لطیف، براق و قابل پخش گردد.
برای خرید نمک، وانیل و پودر کاکائو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: شیر و روغن را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه نوتلا با پودر کاکائو، روغن را به صورت تدریجی و خیلی کم کم از دریچه بالای غذاساز به باقی مواد اضافه کنید. به محض رسیدن به بافت دلخواه، افزودن روغن را متوقف کنید. در صورت تمایل، می توانید مقدار بسیار کمی شیر را هم به همین ترتیب به محتویات غذاساز اضافه کنید تا به بافت دلخواه برسید. توجه داشته باشید، اگر از شیر استفاده می کنید، نوتلا باید داخل یخچال نگهداری گردد. بدون شیر، در دمای اتاق هم ماندگاری دارد.
برای خرید شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: نوتلای خانگی را صاف کنید
صاف کردن نوتلای خانگی کاملا اختیاری است؛ با این حال، انجام این کار موجب رسیدن به بافتی لوکس و کاملا یکدست می گردد. برای صاف کردن این شکلات صبحانه خوشمزه، محتویات غذاساز را از صافی فلزی ریز یا پارچه تنظیف تمیز عبور دهید. با پشت قاشق یا کفگیر مواد را فشار دهید تا مایع نرم خارج گردد و ذرات درشت، پشت صافی باقی بمانند.
مرحله هشتم: نوتلای خانگی را در شیشه بریزید
پس از انجام همه مراحل طرز تهیه نوتلای خانگی، شکلات صبحانه صاف شده را داخل یک ظرف شیشه ای تمیز با درب محکم بریزید. اگر شیر اضافه نموده اید، می توانید نوتلای فندقی و خوشمزه را 2 هفته در یخچال نگهداری کنید. اگر هم این شکلات صبحانه را بدون شیر درست نموده اید، می توانید آن را در مکانی خنک و تاریک، خارج از یخچال تا 3 الی 4 هفته نگه دارید. توجه داشته باشید، پس از مدتی ممکن است روغن نوتلا کمی جدا گردد. نگران نباشید، کافی است قبل از مصرف آن را هم بزنید.
مرحله آخر: نوتلای فندقی خانگی را سرو کنید
برای سرو نوتلا، کافی است آن را روی نان تست گرم، کرپ، وافل یا پنکیک بمالید و با برش های موز یا توت فرنگی تزیین کنید. ضمناً، شما می توانید از این شکلات صبحانه خوشمزه به عنوان رویه کیک شکلاتی، مافین یا براونی استفاده کنید.
اضافه کردن نوتلا به بستنی شکلاتی یا بستنی وانیلی نیز حال و هوای خودش را دارد. بعلاوه، شما می توانید از نوتلا برای پر کردن مغز کاپ کیک یا کروسان یا برای سرو همراه با انواع میوه های تازه به عنوان یکی از خوشمزه ترین انواع دیپ استفاده کنید. دقت کنید، اگر نوتلا تازه از یخچال بیرون آمده و هنوز سفت است، کافی است آن را به مدت 5 الی 10 دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا نرم و روان گردد و قابلیت سرو پیدا کند.
شما می توانید انواع را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های هم تهیه کنید.
طرز تهیه نوتلا به روش های دیگر
شکلات نوتلا را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.
روش تهیه نوتلا رژیمی
برای تهیه نوتلا رژیمی، 2 لیوان فندق خام را به روش بالا برشته کنید و پوست بگیرید. سپس، کره فندق را مطابق همان چیزی که قبلا گفتیم، تهیه کنید. در ادامه، 2 الی 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائوی خالص، 2 قاشق غذاخوری شیر بادام یا آب (برای لطافت)، 1 الی 2 قاشق غذاخوری شیرین نماینده طبیعی مانند استویا، عسل یا شیره خرما (بسته به رژیم)، کمی وانیل و نوک قاشق نمک را به کره فندق اضافه کنید.
این مواد را به خوبی مخلوط کنید تا شکلات کاملا یکدستی ایجاد گردد. این نوتلا بدون شکر و لبنیات، خوش طعم، سالم و مناسب رژیم های کم کالری است.
روش تهیه نوتلا بدون فندق
در طرز تهیه نوتلا ساده بدون فندق، می توانید از کره بادام زمینی، کره بادام یا حتی دانه های آفتابگردان به جای فندق استفاده کنید. بنابراین، حدود 1 لیوان کره مغزیجات دلخواه (بدون شکر و افزودنی) را در غذاساز بریزید و با یک چهارم لیوان پودر کاکائو خالص، یک چهارم لیوان شیرین نماینده طبیعی مانند عسل یا شیره افرا، نصف قاشق چای خوری عصاره وانیل و نوک قاشق نمک ترکیب کنید.
برای نرمی بیشتر، 2 الی 3 قاشق غذاخوری شیر (گاو یا گیاهی) هم به تدریج اضافه کنید تا بافتی لطیف و قابل پخش ایجاد گردد. نوتلای بدون فندق برای افراد حساس به آجیل یا کسانی که طعم فندق را دوست ندارند، گزینه ای عالی و خوش مزه است.
طرز تهیه نوتلا با گردو نیز عینا به همین صورت است و با استفاده از کره گردو () در ترکیب با باقی مواد انجام می گیرد.
روش تهیه نوتلا با سه قلم مواد
برای تهیه نوتلا خانگی تنها با سه ماده، کافی است 2 لیوان فندق برشته و پوست گرفته را در غذاساز بریزید و آن قدر بزنید تا به کره ای نرم و یکدست تبدیل گردد. سپس، یک چهارم لیوان پودر کاکائوی خالص و 2 الی 3 قاشق غذاخوری عسل یا شیره خرما (به عنوان شیرین نماینده طبیعی) را اضافه نموده و دوباره مخلوط کنید تا بافتی صاف و طعم دار به دست آید.
این شکلات صبحانه کاملا ساده، بدون مواد نگهدارنده و خوشمزه است. شما می توانید این نوتلای ساده را تا دو هفته داخل یخچال نگهدارید.
نکات مهم در طرز تهیه نوتلا خانگی
- فندق، گردو یا هر مغزی که استفاده می کنید، باید خوب برشته گردد تا عطر و طعم آن آزاد شده و کره گیری راحت تر انجام گیرد.
- پوست فندق یا دیگر مغزها، اگر بیش از مقدار باقی بماند، موجب تلخی طعم و زبری بافت نوتلا می گردد.
- کیفیت کره مغزیجات تا مقدار زیادی به قدرت غذاساز یا مخلوط کن بستگی دارد. اگر غذا ساز ضعیف باشد، ممکن است بافت نهایی زبر یا خمیری بماند. مرحله کره گیری مغزیجات بین 5 الی 10 دقیقه طول می کشد.
- برای ایجاد بافت لطیف تر، می توانید مقدار بسیار کمی شیر (گیاهی یا گاوی) یا روغن ملایم مانند روغن فندق یا روغن آفتابگردان اضافه کنید. اما با افزودن شیر، ضروری است نوتلای خانگی را در یخچال نگهداری کنید.
- طعم نهایی نوتلا تا مقدار بسیار زیادی به کیفیت پودر کاکائو و شیرین نماینده بستگی دارد. بنابراین، پیشنهاد می کنیم حتما از پودر کاکائوی خالص و شیرین نماینده طبیعی مرغوب استفاده کنید.
- برای درست کردن شکلات صبحانه نوتلا خانگی می توانید به جای پودر کاکائو از شکلات تلخ استفاده کنید. در این صورت برای این مقدار مواد 100 گرم شکلات تلخ را به روش بن ماری آب کنید و به فندق های میکس شده و کرمی اضافه نموده و مراحل بعدی را به همین ترتیب انجام دهید.
- اگر می خواهید نوتلای خانگی شما بافتی لوکس و کاملا لطیف داشته باشد، حتما مخلوط نهایی را از صافی رد کنید.
- برای نگهداری نوتلا از ظرف شیشه ای تمیز با درب محکم استفاده کنید تا طعم و کیفیت آن حفظ گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن نوتلای خانگی
آیا می توانیم نوتلا را بدون فندق درست کنیم؟
بله. بسته به طبع و ذائقه، به جای فندق می توانید از گردو، بادام، بادام زمینی یا حتی از کره دانه آفتابگردان استفاده کنید.
آیا نوتلا خانگی باید در یخچال نگهداری گردد؟
اگر در تهیه آن از شیر (گاو یا گیاهی) استفاده نموده اید باید نوتلا را داخل یخچال نگهداری کنید. در غیر این صورت، داخل ظرف دربسته در جای خنک (بیرون از یخچال) تا 3 هفته ماندگاری دارد.
چرا بافت نوتلا گاهی زبر می گردد؟
احتمالا مغزها به خوبی کره نشده اند یا غذا ساز قدرت کافی نداشته؛ استفاده از صافی یا پارچه تنظیف یاری می نماید بافت صاف تری داشته باشید.
برای درست کردن نوتلا می توانیم از شیرین نماینده های رژیمی استفاده کنیم؟
بله. استویا، اریتریتول، یا شیره های طبیعی مثل خرما و افرا، جایگزین مناسبی برای شکر یا عسل هستند.
منبع: افق کوروش