طرز تهیه آتوله؛ نوشیدنی سنتی و گرم مکزیکی

به گزارش زرین گراف، با طرز تهیه نوشیدنی خوشمزه و دلچسب آتوله، سفری به آمریکای مرکزی و کشور مکزیک برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید و تمام وجودتان را گرم کنید.

طرز تهیه آتوله؛ نوشیدنی سنتی و گرم مکزیکی

هوس یک نوشیدنی گرم لذیذ و متفاوت به سرتان زده است؟ نمی دانید برای مهمانی بعدی خود چه نوشیدنی مجلسی و متفاوتی سرو کنید؟ با خبرنگاران همراه شوید و برترین نوشیدنی های ایران و دنیا را در مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها، در خانه و همراه با ما درست کنید و از آن ها لذت ببرید. امروز قصد داریم طرز تهیه یک نوشیدنی بسیار خوشمزه و پرطرفدار به نام آتوله (Atole) را به شما آموزش دهیم تا با درست کردن آن در منزل، روزی مملو از طعم های منحصربه فرد را برای خود رقم بزنید.

آتوله، یک نوشیدنی سنتی داغ بر پایه ذرت یا خمیر نشاسته ای ذرت (masa) است که با نام های آتولی و آتول دی الوت (atol de elote) هم شناخته می شود. خاستگاه این نوشیدنی به مکزیک و منطقه آمریکای میانه (Mesoamerican) برمی شود.

نوشیدنی آتوله را معمولا با تاماله، یک غذای سنتی آمریکای جنوبی یا به اسم صبحانه یا یک میان وعده پس از شام سرو می نمایند. خوردن این نوشیدنی در روز مردگان (دوم نوامبر) و فصل تعطیلات کریسمس (Las Posadas) هم بسیار رایج است. غلظت و بافت آتوله به نوع نشاسته ای که در تهیه آن استفاده می شود، بستگی دارد.

آتوله به صورت ایدئال باید غلیظ (مانند حلیم)، خامه ای و بدون هیچ گلوله ای باشد. در حال حاضر این نوشیدنی را می توان با شیر، آب یا ترکیب هر دو رقیق کرد. آتوله را به صورت سنتی با شیره درست شده از نیشکر شیرین می نمایند؛ اما می توان از شکر قهوه ای، شکر سفید یا عسل و بعلاوه میوه، شکلات، انواع آجیل، وانیل، دارچین و دانه های مختلف برای تهیه انواع این نوشیدنی استفاده کرد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • نوشیدنی آتوله در کشورهای مختلف
  • مواد لازم
  • طرز تهیه
  • نکات مهم برای تهیه آتوله
  • فواید آتوله
  • سفر به مکزیک با طعم آتوله

نوشیدنی آتوله در کشورهای مختلف

مکزیک

نوشیدنی آتوله در کشور مکزیک شامل ماسا (آرد ذرت سنتی مکزیکی)، آب، شکر نیشکر تصفیه نشده (piloncillo)، دارچین، وانیل و شکلات یا میوه می شود. آتوله را می توان به جای ماسا با برنج، گندم یا جو دوسر هم درست کرد. در شمال مکزیک، نسخه ای از این نوشیدنی با آرد ذرت بوداده شیرین درست می شود که از محببویت بالایی برخوردار است. آتوله علاوه بر تعطیلات کریسمس و روز مردگان در وعده صبحانه و شام در تمام طول سال سرو می شود. این نوشیدنی در غرفه های غذای خیابانی مکزیک قابل خریداری است.

در بسیاری از بخش های کشور مکزیک و ایالات متحده آمریکا در جوامعی که ریشه های فرهنگی مکزیکی دارند، آتوله به اسم یک غذای سنتی ساده مشهور است. این نوشیدنی را معمولا برای صبحانه یا یک اسنک سبک بعد از شام در روزهای سرد سال می خورند.

آتوله ذرت آبی در نیومکزیکو با آرد ذرت بوداده درست شده و با بافتی شبیه به حلیم به صورت گرم سرو می شود. آتوله ذرت آبی را با شکر شیرین نموده و با شیر رقیق می نمایند. طبق باور قدیمی ها، نوشیدن آتوله انرژی زا است و شیر مادران را زیاد می نماید.

آمریکای مرکزی

آتوله ذرت در گواتمالا، ال سالوادور و هندوراس، یک نوشیدنی محبوب به تعداد می آید. آتوله آناناس هم در گواتمالا خورده می شود. انواع ال سالوادوری این نوشیدنی شامل آتول شوکو (atol shuco) با رنگی تیره تر می شود که در منطقه کاباناس پرطرفدار است. در بعضی از بخش های کشور هندوراس هم، ذرت تازه آسیاب می شود و از مایع آن به اسم پایه نوشیدنی به جای ماسا استفاده می شود.

مواد لازم

برای 4 نفر

  • نصف پیمانه آرد ذرت
  • 3 لیوان آب
  • یک لیوان شیر کامل
  • یک چهارم پیمانه شکر قهوه ای
  • یک قاشق چای خوری پودر دارچین
  • یک قاشق چای خوری عصاره وانیل

طرز تهیه

1. شیر، آب، شکر قهوه ای، آرد ذرت و دارچین را در یک قابلمه کوچک بریزید و هم بزیند تا با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی حرارت میانه رو به بالای گاز قرار دهید تا به جوش بیاید و گاهی مواد داخل آن را هم بزنید تا شکر و آرد کاملا حل شوند و هیچ گلوله ای باقی نماند.

2. پس از جوشیدن، شعله گاز را کم کنید و آتوله را برای 5 تا 10 دقیقه بپزید. گاهی این نوشیدنی را هم بزنید تا به غلظت مورد نظر خود برسید.

3. آتوله را از روی حرارت بردارید و وانیل را به آن اضافه کنید.

4. آتوله را به صورت سرد یا گرم با کمی پودر دارچین تزئین نموده و سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه آتوله

  • اگر حس کردید نوشیدنی شما غلیظ است، می توانید کمی شیر یا آب به آن اضافه کنید.
  • نسبت شیر و آب در این نوشیدنی اختیاری است. شما می توانید برای تهیه آتوله تنها از شیر یا از آب هم بهره ببرید.
  • به جای پودر دارچین از چوب دارچین هم می توانید بهره ببرید.
  • بعضی افراد از کمی نمک هم در تهیه آتوله استفاده می نمایند.
  • شما می توانید آتوله را به جای لیوان در کاسه بریزید و با قاشق هم بزنید تا زودتر خنک شود. آتوله را با احتیاط سر بکشید و مراقب باشید که نسوزید.
  • برای درست کردن نسخه میوه ای آتوله، نصف پیمانه میوه پوره شده دلخواهتان را در زمان پخت به مواد اضافه کنید و هم بزنید. میوه های رایج در مکزیک معمولا شامل توت فرنگی، بلوبری، انبه، آناناس، آلو و گوآوا می شوند.
  • شما می توانید با افزودن کمی پودر کاکائو، آتوله شکلاتی درست کنید که با نام شامپورادو (champurrado) مشهور است.
  • بعضی از سرآشپزان در منطقه ها جنوبی و مرکزی مکزیک، نسخه غیر شیرین آتوله را درست می نمایند که بیشتر شبیه به یک سوپ است تا نوشیدنی. برای تهیه این نسخه از آتوله به جای میوه و شیره نیشکر از ادویه جات، سبزیجات معطر، فلفل تند چیلی و ذرت استفاده می شود.

فواید آتوله

  • آتوله به علت دارا بودن فیبر فراوان به هضم غذا و کاهش وزن، کاهش کلسترول و فشار خون، تثبیت سطح قند خون و مراقبت از قلب و عروق یاری می نماید. اگر این نوشیدنی را با سبزیجات مصرف کنید، یک غذای سالم و مقوی خواهید داشت.
  • آتوله به علت وجود ذرت، منبع غنی کربوهیدرات است و انرژی شما در طول روز را فراهم می نماید.
  • اگر آتوله را با ذرت یا آرد ذرت درست کنید، یک نوشیدنی بدون گلوتن خواهید داشت که برای افرادی که به گلوتن آلرژی دارند، یک نوشیدنی فوق العاده است.
  • این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که بدن را در مقابل رادیکال های آزاد مراقبت می نماید. با نوشیدنی آتوله خود را از بیماری های عفونی، انواع سرطان و ویروس ها محافظت کنید.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تقویت عضلات
  • تقویت استخوان ها و دندان ها

سفر به مکزیک با طعم آتوله

آتوله یک نوشیدنی فوق العاده برای فصل زمستان است که در حال قدم زدن در خیابان های شلوغ و پرهمهمه مکزیک، شما را با عطر وانیل و دارچین به سمت خود می کشاند. این نوشیدنی که قدمت آن به دوره آزتک ها و مایاها برمی شود، قطعا شما را با طعم پرملات خود شگفت زده خواهد نمود.

آتوله را برای صبحانه یا عصرانه در خانه درست کنید و مطمئن باشید که همه به خصوص بچه ها عاشق آن خواهند شد.

آیا پیروز به تهیه نوشیدنی آتوله از مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها شدید؟ اگر این نوشیدنی متفاوت و خوشمزه را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مطلب، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران خبرنگاران بنویسید یا از نوشیدنی خوشمزه آتوله خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / tasteatlas.com / allrecipes.com / goya.com / thespruceeats.com / curiouscuisiniere.com
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 944

به "طرز تهیه آتوله؛ نوشیدنی سنتی و گرم مکزیکی" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه آتوله؛ نوشیدنی سنتی و گرم مکزیکی" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آتوله؛ نوشیدنی سنتی و گرم مکزیکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید