رشد مالی ایران جز با بهره وری از نیروی انسانی محقق نمی گردد

به گزارش زرین گراف، خبرنگاران/خراسان رضوی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: رشد مالی در ایران جز با افزایش بهره وری از نیروی انسانی اتفاق نخواهد افتاد. بهره وری از نیروی انسانی در عرصه عمل جز با مهارت آموزی و مجهز شدن به مهارت های روز به دست نخواهد آمد.

رشد مالی ایران جز با بهره وری از نیروی انسانی محقق نمی گردد

غلامرضا حسینی نیا امروز 26 آذر ماه، در اختتامیه نوزدهمین دوره مسابقات کشوری مهارت که در مرکز آموزش فنی و حرفه ای ارم مشهد برگزار گردید، اظهار کرد: وقتی به سابقه پیشرفت کشورهایی که یک زمانی از ما عقب تر بوده و در حال حاضر از ما سبقت نموده اند نگاه می کنیم، غبطه می خوریم. این کشورها فقط از جهت تربیت انسان های ماهر و توانمند به این جایگاه رسیده اند. این کشورها را دکترها و مهندس ها نساخته اند، بلکه تکنسین ها، کارگران و جوان های ماهر و توانمندی که نسبت به سازندگی کشور خود تعهد داشته اند این کار بزرگ را رقم زده اند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: در این مرحله چاره ای نداریم که کشور را به یک کارگاه بزرگ مهارت آموزی تبدیل کنیم. در بودجه سال آینده 8.4 درصد رشد مالی پیش بینی شده که فقط 3.5 درصد از جهت بهره وری تعریف شده است. رشد مالی در ایران جز با افزایش بهره وری از نیروی انسانی اتفاق نخواهد افتاد. بهره وری از نیروی انسانی در عرصه عمل جز با مهارت آموزی و مجهز شدن به مهارت های روز به دست نخواهد آمد.

حسینی نیا با اشاره به آمار سازمان بین المللی کار ادامه داد: سرعت تحولات آنقدر بالا رفته که همچون رادیواکیتوها نیمه عمر مشخصی دارد. در حال حاضر عمر مهارت ها به 5 سال کاهش یافته است، یعنی اگر کسی در یک رشته ای مهارت دارد، دیگر پس از 5 سال نیمی از آن برایش کارایی ندارد و ظرف 10 سال آن مهارت دیگر هیچ کارایی نخواهد داشت و مانند این است که آن شخص مهارتی کسب ننموده است. تا سال 2030 یک میلیارد از جمیعت جهان و به نوعی 10 میلیون نفر از جمعیت ایران که در حال حاضر ماهر تلقی می شوند، احتیاج به آموزش مجدد دارند.

وی اعلام کرد: 67 درصد یا دو سوم دانش آموزانی که در سال 2016 به کلاس اول ابتدایی رفته اند، در شغل هایی مشغول به کار خواهند شد که این شغل ها هنوز به وجود نیامده اند. سرعت تحولات تکنولوژی آنقدر افزایش یافته که اگر خودمان را به روز نکنیم خیلی عقب خواهیم افتاد. از تکنولوژی هایی صحبت می گردد که سرنوشت جهان و بشریت را تغییر خواهند داد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به علت عدم وجود آدم هایی که تخصص هوش مصنوعی داشته و مهارت انجام این کار را داشته باشند، بازارهای صادراتی خود را حتی در میوه و سبزیجات از دست خواهیم داد. تمام رقبای ما به علم و تکنولوژی هوش مصنوعی مسلط هستند و ما نیز باید به آن دست یابیم و به روز شویم.

عدم انتخاب رشته نیمی از داوطلبین کنکور آمار امیدوارنماینده ای است

حسینی نیا یادآور شد: جوانان فارغ التحصیلی که در رشته اختصاصی خود به کاری اشتغال ندارند برای ما ثروت بزرگی محسوب می شوند. این منابع از طریق اقدامات مشابه ای که در مسابقات مهارت انجام شد می تواند برای ایران به یک ثروت ملی تبدیل شوند. آمار جالب و امیدوارنماینده ای از کنکور سال جاری به جا مانده است. 54 درصد داوطلبین کنکور سال جاری انتخاب رشته ننموده اند. این موضوع نشان می دهد که جوان ها و خانواده ها، راه خود را پیدا نموده اند و متوجه شده اند که راه سعادت رفتن به دانشگاه نیست. حتی چه بسا ممکن است در بعضی از رشته ها که بازار کاری وجود ندارد ما را از سعادت دور کند.

وی بیان کرد: تربیت جوانان به شکل بومی در اقصی نقاط ایران می تواند به جذب سرمایه یاری کند. نیروی جوان توانمند ماهر یکی از بزرگترین فاکتورهای فراوری محسوب می گردد. وقتی سرمایه گذار بخواهد در جایی سرمایه گذاری کند و خیالش بابت نیروی کار توانمند راحت باشد می تواند به راحتی سرمایه گذاری کند.

مجوز راه اندازی آکادمی های آزاد ظرف سه روز آماده می گردد

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اضافه کرد: افتخار داریم که در دور نو آموزش های فنی و حرفه ای به یاری بخش خصوصی تحولی را رقم بزنیم و پوست اندازی جدی در مقوله آموزش های فنی و حرفه ای داشته باشیم. آموزش هایی که بتواند ما را در مشاغل آینده و آینده مشاغل آماده کند.

حسینی نیا گفت: از تمام کسانی که در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای سرمایه گذاری نمایند استقبال می کنیم. قالب راه اندازی آکادمی های آزاد را تصریح و تسهیل نموده ایم. هر کسی که بخواهد آکادمی آزاد راه اندازی کند، ظرف سه روز مجوز دریافت خواهد نمود. بعلاوه سرمایه گذاران را برای راه اندازی آکادمی ها در رشته های نو تشویق می کنیم. در حال حاضر 95 درصد آکادمی های آزاد ما در چهار یا پنج رشته متمرکز هستند که از این مقدار نیز 60 درصد آنان در حوزه مراقبت های زیبایی فعالیت دارند. 6500 استاندارد آموزشی داریم که بخش اعظمی از آنان از طریق بخش خصوصی مغفول مانده است. بعلاوه دولت برای راه اندازی آکادمی های آزاد در منطقه ها محروم و روستایی تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای یادآور شد: خداوند حتی در نقمت ها نیز نعمت هایی قرار می دهد. در 18 دوره گذشته مسابقات به صورت متمرکز در تهران برگزار می شد، اما سال جاری تصمیم گرفتیم به علت کرونا مسابقات را از حالت متمرکز خارج نموده و در 13 استان برگزار کنیم. این مسابقات بهتر از دوره های گذشته در تهران برگزار گردید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 بهمن 1400 بروزرسانی: 17 بهمن 1400 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1139

به "رشد مالی ایران جز با بهره وری از نیروی انسانی محقق نمی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رشد مالی ایران جز با بهره وری از نیروی انسانی محقق نمی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید