پشت پرده واردات کیت کرونا و واکسن و کوشش دانش بنیان ها، دلایل عدم شیوع مجدد کووید19 در چین و کره
به گزارش زرین گراف، دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، دلیل شیوع مجدد کرونا در کشور را تعداد تست های تشخیصی دانست و با بیان اینکه کشورهایی مانند چین به وسیله ایزوله هوشمند و تشخیص سریع خود را در برابر این ویروس مصون نگه داشتند،گفت: ما برای مصون نگه داشتن کشور در برابر این بیماری راهی جز فراوری داخل واکسن و کیت های تشخیص سریع نداریم.
با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
دکتر مصطفی قانعی در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به چالش کشور در دسترسی به کیت های تشخیصی گفت: در ابتدا اصل بر واردات کیت های تشخیصی بود؛ از این رو قرار شد کشور کره جنوبی که فراوری نماینده این نوع کیت هاست، این ابزار را در اختیار ما قرار دهد.
وی اضافه نمود: آمریکا ادعا می کرد که در حوزه سلامت با ایران کاری ندارد؛ ولی اقدام ما برای واردات این ابزار پزشکی محک خوبی بود؛ چرا که با این اقدام پول ایران در کره جنوبی به دستور امریکا بلوکه و مانع از انتقال این کیت ها به کشور شده است.
قانعی با تاکید بر اینکه اقدام درباره وارد شدن واکسن آنفلوآنزا به ایران تکرار شد و اجازه وارد شدن آن داده نشد، یادآور شد: جنایتی که امریکا با ایران مرتکب شده که نه واکسن و نه کیت به ما برسد، خلاف آن چیزی است که اعلام شده است.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه این کشور، شرکت ها را از این طریق ترسانده است، اظهار کرد: قرار بود کشور کره جنوبی به ایران کیت بفروشد، ولی با اقدام آمریکا عقب نشینی کرد و هنوز کیتی از این کشور به دست ایرانیان نرسیده است.
وی اضافه نمود: محتمل است که این کیت ها به ما برسد، ولی احتیاج کشور ما را قطعا مرتفع نخواهد کرد و ما در این زمینه تنها یک راه داریم و اینکه فراوری داخل داشته باشیم.
قانعی با بیان اینکه کیت های مورد استفاده وارداتی نیز هست، گفت: کشوری که روزانه چندین هزار تست احتیاج دارد، تنها نمی توان کل احتیاجهای آن را به وسیله واردات برطرف کرد، ضمن آنکه ما شاهدیم جابجایی بانکی و دلاری را مسدود کردند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این ماجرا را همچنین در دسترسی به ماسک و PCR مشاهده کردیم، گفت: در روزهای ابتدایی شاهد بودیم که ابرقدرت ها ماسک می دزدند و انتقال دستگاه ونتیلاتور نیز با یاری نیروی پلیس انجام می شد.
قانعی با تاکید بر اینکه برای کنترل کرونا راهی جز فراوری داخل وجود ندارد، گفت: این امر درباره واکسن این ویروس نیز صادق است و تنها راه نجات کشور، فراوری داخلی واکسن کرونا است.
کیت های تشخیص سریع راهی برای کاهش بار کرونا
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه کیت تشخیص سریع ویروس کرونا و تکنولوژی مربوط به آن در روزهای اول شیوع این ویروس در کشور موجود نبود، اضافه نمود: از این رو ابتدا از کیت های PCR برای این منظور استفاده کردیم که تقریبا در اردیبهشت ماه این کیت در کشور فراوری شد.
وی با اشاره به بعضی ابهامات درباره کیت های تشخیص سریع، اظهار کرد: بعضی ابهامات در زمینه آنتی بادی این نوع کیت ها مطرح شد که این بحث ها همچنان ادامه دارد؛ ولی کیت تشخیص سریع، از نوع کیت های آنتی ژن است.
قانعی در این باره شرح داد: در تست PCR یک تا دو روز زمان احتیاج دارد تا نتیجه مثبت یا منفی بودن تست کرونا به مراجعه نمایندگان ارائه گردد، ولی کیت های تشخیص سریع در 20 دقیقه قادرند نتایج را اعلام نمایند.
کیت تشخیص سریع کرونا رونمایی شده در 27 آبان ماه جاری
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، میزان انتقال را یکی از موضوعات مطرح درباره این ویروس عنوان نمود و یادآور شد: اگر ما به مراجعه نماینده برای تست دو روز بعد نتایج را اعلام کنیم، در صورتی که وی مبتلا باشد، در مدت این دو روز، با جامعه در تماس است؛ ولی اگر 20 دقیقه بعد جواب تست به آنها اعلام گردد، در همان لحظه فرد قرنطینه خواهد شد.
چرا خبری از شیوع مجدد کرونا در چین نیست
قانعی با تاکید بر اینکه در بیماری های ویروسی دو اصل بسیار مهم تشخیص سریع و ایزوله کردن باید مورد توجه قرار گیرد، خاطر نشان کرد: اگر این دو اصل درباره این ویروس رعایت گردد، هیچ کشوری دچار مشکل نخواهد شد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه برای مقابله با این ویروس تعداد تست های اجرا شده بسیار کم بوده است، ادامه داد: تعداد آزمایش کم موجب شد که مردم تصور نمایند که بیمار نیستند و در جامعه حضور می یافتند.
قانعی با تاکید بر ضرورت ایزوله کردن هوشمند مبتلایان به این ویروس، خاطر نشان کرد: در اجرای اقدامات ایزوله هوشمند فرد می داند که اگر مبتلا به این ویروس است، اجازه خروج از منزل را ندارد تا دیگران را آلوده نکند که ما در این زمینه هیچ ابزاری نداشتیم.
وی با تاکید بر اینکه در حال تجهیز به این ابزارهای هوشمند هستیم، گفت: کشورهایی مانند چین و کره جنوبی تنها با این دو ابزار (انجام تست های زیاد و تشخیص سریع و ایزوله کردن هوشمند) پیروز شدند کشورشان را از خطرات این ویروس مصون نگه دارند.
تفاوت کیت تشخیص سریع و دستگاه دکتر عبدالاحد
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، کیت های تشخیص سریع را ابزاری برای میسر کردن تشخیص سریع عنوان نمود و یادآور شد: این کیت به تازگی رونمایی شده است.
وی در مورد تفاوت کیت های تشخیص سریع رونمایی شده با دستگاه پیشرفته تشخیص میزان اکسیژن فعال (RDSS) برای شناسایی افراد با احتمال ابتلا به کرونا ساخته شده توسط دکتر عبدالاحد شرح داد: در دستگاه دکتر عبدالاحد در صورتی که ریه متورم گردد، می تواند التهاب را نشان دهد و کرونا یکی از ویروس هایی است که ریه را ملتهب می نماید و به غیر از آن ویروس آنفلوآنزا و بیماری های باکتریایی و گازهای شیمیایی نیز می توانند موجب التهاب ریه شوند.
وی با بیان اینکه دستگاه دکتر عبدالاحد التهابات ریه را نشان می دهد نه بیماری ویروسی را، خاطر نشان کرد: این در حالی است که کیت تشخیص سریع وجود ویروس را در بدن نشان می دهد و نه موارد دیگر را.
منبع: خبرگزاری ایسنا