طرز پخت قیمه نثار قزوینی؛ نکات کلیدی و عکس های تزیین قیمه نثار

به گزارش زرین گراف، امروز می خوام در مجله اینترنتی خبرنگاران طرز تهیه یکی از انواع قیمه های خوشمزه رو بهتون یاد بدم. همون طور که می دونین قیمه ها انواع مختلف دارند اما ماده اصلی اون ها گوشت و رب گوجه فرنگی هست. اما در شهرهای مختلف قیمه ها یه ذره متفاوت ترند و از نظر طرز پخت و آماده شدن یک کمی با هم تفاوت دارند.فکر کنم خانوم ها همگی با قیمه سیب زمینی آشنا هستین و در نذری ها و مهمونی هاتون این قیمه رو درست می کنین. قیمه رو همه دوس دارند و یکی از غذاهای سنتی ما در کشور عزیزمان ایران هستش. همان طور که گفتیم در شهرهای مختلف با توجه به ذائقه مردم اون شهر قیمه رو درست می نمایند. اما در اینجا می خوام طرز تهیه قیمه نثار رو برای ناهار به شما یاد بدم که مخصوص شهر زیبا و دوست داشتنی قزوینه و مطمئن هستم اگر یک بار درست کنین مشتری همیشگی آن خواهید شد. برای قیمه نثار خوشمزه و مجلسی قزوین باید موادی ازجمله گوشت راسته گوسفندی یا گاوی، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک داشته باشید و این مواد به صورت تزئینی می تونین روی برنج هم بریزید و برنجتونو دیزاین کنید.

طرز پخت قیمه نثار قزوینی؛ نکات کلیدی و عکس های تزیین قیمه نثار

حالا می رسیم سر اصل مطلب و اون چیزی نیست جز طرز تهیه خورشت قیمه نثار خوشمزه.

مواد لازم برای 6 نفر در قیمه نثار:
گوشت راسته گوسفندی 30 تکه خورشتی یا 500 گرم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد میانه
برنج6 پیمانه
خلال بادام1 قاشق غذاخوری
خلال پسته1 قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال یا نارنج 1 قاشق غذاخوری
زرشک2 قاشق غذاخوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
زعفران آب نمودهیک قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمکبه مقدار کافی
روغن یا کرهبه مقدار کافی

دستور پخت خورشت قیمه نثار:

  • ابتدا پیازها رو نگینی کنید. وقتی پیازها کاملاً خرد و یکدست شد درون قابلمه ای که روی گاز گذاشتین و زیرش روشنه کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن کامل روغن پیازهای نگینی برای قیمه نثار رو بریزین داخلش و دائماً هم بزنید تا پیازها نسوزه و کاملاً طلایی بشه.
  • در مرحله بعدی تکه گوشت های خردشده را در قابلمه بریزید و اندکی تفت بدین تا بوی زهم گوشت از بین بره و کمی رنگش عوض شه.
  • رب گوجه فرنگی را اضافه کنین و کاملاً با گوشت ها برای قیمه نثار تفت بدین. بزارین رنگ رب گوجه عوض بشه و از رنگ قرمزی در بیاد.
  • حالا در این مرحله به گوشت های تفت داده شده ادویه جات را اضافه می کنیم که شامل دارچین و فلفل و زردچوبه میشه. البته کمی هل هم اضافه کنید و آب جوش به مقدار نصف قابلمه و به طوری که روی گوشت ها رو بپوشونه اضافه می کنیم و بعد از قل زدن درشو می بندیم. باید بزاریم آهسته و با شعله کم گوشت ها پخته بشه.

خوب خانم ها حالا نوبت می رسه به خلال های قیمه نثار:

  • خلال پسته ای که از قبل کمی خیس شده و آب آن گرفته شده با خلال بادام که به همین صورت خیس و آبش گرفته شده در یک ماهی تابه با زرشک تفت بدین و به جای روغن کره داخل ماهی تابه بریزید.
  • خلال پوست پرتقال یا نارنجی که دارین داخل یک ظرف آب بجوشونین و از صافی بگذرونینش. دو بار این کار رو انجام بدید که تلخی نارنج از بین بره. خلال پوست نارنج یا پرتقال رو داخل ماهی تابه باهم تفت بدید و بریزین درون خورشتی که داره آماده میشه. البته یه ذره از این مواد رو برای تزئین برنج کنار بزارید که بعداً بهش احتیاج داریم.
  • حالا می ریم سر برنج درست کردن که فکر می کنم همتون بلدین. من به شما پیشنهاد می کنم برنج رو کته درست کنید و کمی گلاب داخل اون بریزید.

خورشتتان که درست شد و آماده خوردن شد کمی نمک و زعفران درونش بریزید که هم طعم خورشت عالی بشه هم رنگش.

روش تزئین خورشت قیمه نثار:

نصف برنج دم شده رو داخل دیس بریزید و خورشت آماده رو روش بریزید و دوباره برنج و یک طبقه دیگر خورشت بریزین. حالا در آخر برنج را با آب زعفران قاطی کنید و روی خورشت بریزید. خلال های آماده رو با برنج می تونین قاطی کنید و همه اون رو روی طبقه آخر برنج بریزید و کلی غذاتونو خوشگل و خوشمزه کنید.

من در اینجا چند مدل عکس تزیین قیمه نثار براتون می زارم:

نکات مهم در تهیه قیمه نثار قزوینی:

  • می توانید علاوه بر خلال بادام، خلال پسته و زرشک، از خلال پوست پرتقال برای داشتن عطر و طعم متفاوتی بهره ببرید.
  • هرگز در هنگام آماده سازی گوشت به آن نمک اضافه نکنید، چون باعث می گردد گوشت دیرپز گردد.
  • اگر از برش های کوچک گوشت استفاده نموده اید، دیر احتیاج نیست که آن ها را ریش ریش کنید.
  • برای بی نظیر کردن عطر قیمه نثار می توانید به مخلوط خلال های بادام و پسته مقداری گلاب اضافه کنید.
  • دستور تهیه قیمه نثار که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است، در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.

این بود دستور قیمه نثار. امیدوارم درست کنید و کلی خوشتان بیاد.

نوش جانتان:)

منبع: اُکالا
انتشار: 23 آذر 1400 بروزرسانی: 23 آذر 1400 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1080

به "طرز پخت قیمه نثار قزوینی؛ نکات کلیدی و عکس های تزیین قیمه نثار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز پخت قیمه نثار قزوینی؛ نکات کلیدی و عکس های تزیین قیمه نثار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید