طرز تهیه کنافه پنیری به صورت گام به گام و تصویری
به گزارش زرین گراف، کنافه پنیری نوعی دسر ترکی-عربی با طعمی فوق العاده لذیذ است که پس از غذای اصلی یا به عنوان یک میان وعده خوشمزه سرو می گردد و هواداران زیادی دارد.

کنافه پنیری نوعی دسر در منطقه خاورمیانه، در بین مردم کشور های ترکیه، لبنان و فلسطین است. این شیرینی مانند زولبیا بامیه، دارای شهد است و به شیرینی شربتی شباهت دارد. کنافه یا با شربت ساده درست می گردد و یا با شربت های طعم داری مانند شربت بهار نارنج سرو می گردد. ماده اصلی مورد استفاده در تهیه این شیرینی، رشته کادایف بوده که در واقع نوعی رشته خوراکی تهیه شده از آرد سمولیناست. در این مطلب طرز تهیه این دسر معرکه و بسیار لذیذ آورده شده است.
کنافه پنیری
مواد لازم | |
پنیر موزارلا | 450 گرم |
شکر | 2 فنجان (معادل 400 گرم) |
آب | 1 فنجان (معادل 237 میلی لیتر) |
آبلیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری (معادل 15 میلی لیتر) |
گلاب | 1 قاشق چای خوری (معادل 10 میلی لیتر) |
پنیر ریکوتا | 1/2 فنجان (معادل 120 گرم) |
کره ذوب شده برای چرب کردن قالب | 1 قاشق غذاخوری (معادل 15 میلی لیتر) |
رنگ خوراکی نارنجی (به دلخواه) | 1/2 قاشق چای خوری (معادل 2.5 میلی لیتر) |
رشته کادایف | 450 گرم |
شیر | 1/2 فنجان (معادل 118 میلی لیتر) |
کره ذوب شده | 3/4 فنجان (معادل 187 میلی لیتر) |
مغز پسته خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
1. پنیر مورد استفاده برای تهیه این دسر باید بدون نمک باشد؛ بنابراین در صورتی که پنیر حاوی نمک است، ابتدا نمک آن را بگیرید. برای این منظور:
- پنیر را به قطعات مکعبی کوچکی به ابعاد 2.5 سانتی متر برش بزنید و در آب سرد خیس کنید.
- ظرف محتوی آب و پنیر را حداقل به مدت 6 ساعت، یا در صورتی که به میزان کافی وقت دارید، یک شب در یخچال قرار دهید و در این فاصله دو بار آب پنیر را عوض کنید.
- سپس پنیر را در آبکش صاف نموده، با آب سرد بشویید و روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
2. پنیر موزارلا و پنیر ریکوتا را در غذاساز ریخته و خوب مخلوط کنید. (یا با چاقو به صورت ریز خرد نموده و در ظرفی با هم مخلوط کنید.)
3. آب، آب لیمو ترش و شکر را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش آید؛ اجازه دهید مخلوط به مدت 10 دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش نموده و گلاب را به آن اضافه کنید. شربت را کنار بگذارید تا از داغی بیفتد؛ در سرانجام آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک گردد.
4. قالب گردی به قطر 25 و ارتفاع 5 سانتی متر انتخاب کنید؛ 1 قاشق غذاخوری کره ذوب شده را با 1/2 قاشق چای خوری رنگ خوراکی مخلوط نموده و کف و دیواره های قالب را با آن چرب کنید.
5. رشته کادایف را با چاقو به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
6. سپس 1/2 فنجان شیر و 3/4 فنجان کره ذوب شده را به آن اضافه نموده و خوب مخلوط کنید تا رشته ها کاملا به شیر و کره آغشته شده و نرم شوند.
7. رشته ها پس از آغشته شدن به شیر و کره به شکل زیر درمی آیند.
8. 2/3 از رشته های کادایف را در قالب ریخته و به خوبی فشار دهید، تا در کف و دیواره های قالب پرس گردد.
9. مخلوط پنیرها را روی رشته های کادایف پهن کنید و فشار دهید تا یک لایه پنیر روی آن را بپوشاند. سپس به جامانده رشته کادایف را روی پنیر بریزید و به خوبی با دست یا لیسک فشار دهید تا پرس گردد.
10. قالب را در فری که قبلا روی حرارت 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتی گراد) گرم نموده اید، قرار داده و 40 دقیقه صبر کنید تا کنافه لذیذ پنیری آماده شده و روی آن طلایی گردد.
11. فر را خاموش کنید و اجازه دهید، کنافه به مدت 10 دقیقه در قالب بماند و سپس آن را در ظرف سرو برگردانید.
12. شربتی را که قبلا تهیه نموده اید و کاملا خنک شده را روی کنافه ای که داغ است بریزید، تا کاملا در بافت آن نفوذ کند.
13. روی کنافه را به سلیقه خود با مغز پسته یا مغز گردوی خرد شده تزیین نموده و آن را تا داغ است میل کنید.
نوش جان …
نکات مهم در تهیه کنافه پنیری
- در صورت تمایل می توانید به جای گلاب، یکی دو قاشق غذاخوری عرق بهارنارج به شربت کنافه اضافه کنید.
- با افزودن مقداری دم نموده زعفران یا پودر دارچین به شربت، می توانید طعم جدیدی از کنافه خوشمزه پنیری را تجربه کنید.
- به جای شربت می توانید، شیرعسل روی کنافه بریزید.
- بهتر است کنافه را به صورت گرم سرو کنید، چون در صورت سرد شدن، پنیر وسط آن سفت شده و طعم و ظاهر مطلوب خود را از دست می دهد.
- در صورت سرد شدن کنافه، می توانید آن را در فر یا در تابه گرم کنید.
- در صورتی که فر ندارید، می توانید کنافه را در تابه و روی حرارت ملایم اجاق گاز درست کنید؛ برای درست کردن کنافه خوش طعم پنیری روی اجاق گاز، همچون طرز تهیه کنافه در فر عمل کنید، با این تفاوت که:
- مخلوط رشته کادایف و کره را به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید، سپس شیر را به آن اضافه نموده و 2/3 از مخلوط رشته و شیر را کف تابه پرس کنید.
- لایه میانی و لایه رویی را همان گونه که در بالا ذکر شد، قرار دهید و تابه را روی حرارت خیلی ملایم بگذارید تا پنیر وسط آن ذوب گردد.
- وقتی لایه زیرین کنافه برشته شد، آن را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته گردد.
- سپس کنافه را در ظرف سرو قرار داده و شربت خنک را روی آن بریزید.
حرف آخر
کنافه کلمه ای عربی بوده که معادل ترکی آن کونفه یا کونفی است. کنافه پنیری از جمله دسر های تاریخی بوده که علی رغم اینکه ریشه عربی دارد، در کشور ترکیه بسیار محبوب و پرطرفدار است. این کنافه خوش عطر پنیری را همراه با بستنی، شیر، قهوه، چای، سرشیر یا تکه های موز به عنوان عصرانه یا دسر سرو می نمایند. شما می توانید این دسر خوشمزه را به راحتی در منزل درست نموده و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. اگر به تهیه این نوع دسرها علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم از مطالب دسر کادایف ساده و خوشمزه و باقلوا ترکی با خمیر فیلو نیز در خبرنگاران تماشا کنید.
نظرات، سوالات و پیشنهادات خود را با ما در قسمت نظرات و پرسش ها در میان بگذارید.