طرز تهیه باقلوا ترکی خوشمزه با خمیر هزارلا
به گزارش زرین گراف، یکی از شیرینی های شربتی پر هوادار در ایران و خاورمیانه و به ویژه کشور همسایه ما ترکیه، باقلوا است که از گذشته به مناسبت اعیاد و جشن ها درست می شده است. مادربزرگ در خانه خمیرها را با زحمت باز می نموده و آن ها را نازک نازک روی هم می گذاشته است. برای این که باقلواها خوب از آب دربیایند باید حداقل 20 عدد توپ خمیر را به نازکی کاغذ باز می کرد که این کار مستلزم زحمت و تجربه زیادی بوده است. ما در طرز تهیه باقلوا ترکی از خمیر آماده هزارلا استفاده می کنیم. به قول تُرک ها هیچ عیدی بدون شیرینی عید نمی گردد!
مواد لازم برای تهیه باقلوا
- خمیر هزارلا پمینا خرید آنلاین 200 عدد
- مغز گردو یا پسته 200 گرم
- شکر دو لیوان
- آب لیمو یک قاشق مرباخوری
- کره کاله خرید آنلاین 150 گرم
- دارچین نصف قاشق مرباخوری
- آب دو لیوان
- پودر پسته دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه باقلوا
مرحله اول
خمیرهای هزارلای آماده را تک تک باز کنید. برای این که باقلواها یک دست و یک شکل از آب دربیایند، دور خمیرها را با یاری یک چاقوی تیز ببرید و مرتب کنید.
کره را داخل یک شیرجوش روی اجاق ذوب کنید. برای این که هنگام پخت شیرینی ها داخل فر روی آن ها سوختگی ایجاد نگردد، کف (حاصل از شیر) آن را با یک قاشق بگیرید.
مغز گردوها را با دارچین داخل یک کاسه کوچک ترکیب کنید.
مرحله دوم
روی 10 عدد از خمیرهای یوفکای مستطیل شکل که باز و آماه نموده اید کره آب شده بریزید و با فرچه مخصوص چرب کنید و روی هم بچینید.
ترکیب پودر گردو و دارچین را روی خمیر بپاشید، سپس 10 عدد خمیر یوفکای دیگر را هم چرب کنید و لایه لایه روی آن ها قرار دهید. آشپزی با خمیر هزارلا هیجان انگیز و آسان است.
مرحله سوم
حالا خمیرها را با مواد داخل آن رول کنید، با چاقو به شکل مستطیل های کوچک برش دهید و روی سینی فر که از قبل چرب نموده اید بچینید.
فر را با دمای 180 درجه گرم کنید، به جای مانده کره آب شده را روی باقلواها بمالید و باقلوا ها را بپزید تا رنگ بگیرند.
برای تهیه شربت مخصوص باقلوا ، آب را با شکر در یک کاسه کوچک ترکیب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر خوب حل گردد.
منبع: کتاب کاله