طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی به 3 روش ساده و کم هزینه
به گزارش زرین گراف، شکلات هندوانه ای یلدایی مانند مرنگ، یکی از خوراکی های خلاقانه و محبوب شب یلدا است که با ظاهر فانتزی و طعم دلپذیر خود، جلوه خاصی به میز پذیرایی یلدایی می دهد. این شکلات های متفاوت، با شکلات ذوب شده، بیسکویت پودرشده و رنگ آمیزی مشابه به هندوانه درست می گردد. در ادامه طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی را بخوانید تا یک دسر کم هزینه و آسان برای یلدا درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی
- بیسکویت پتی بور 2 بسته
- شکلات قرمز 150 گرم
- شکلات سبز 150 گرم
- خامه 100 گرم
- شکلات چیپسی به مقدار لازم
- پودر نارگیل 50 گرم
- رنگ خوراکی سبز به مقدار لازم
طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی
مرحله اول: خرد کردن بیسکویت ها
برای آغاز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی، بیسکویت پتی بور را داخل غذاساز بریزید. آن قدر بزنید تا حسابی پودر شوند. بیسکویت پودر شده را در یک کاسه مناسب بریزید. پودر نارگیل، شکلات چیپسی و خامه صبحانه را به آن اضافه کنید.
مواد را به آرامی با یاری لیسک با یکدیگر مخلوط شان کنید تا جایی که ترکیبی یکدست و منسجم داشته باشید. بافت نهایی باید به شکلی باشد که به راحتی بتوان آن را با دست شکل داد. این مرحله پایه اصلی طرز تهیه شکلات هندوانه ای است پس آن را به درستی انجام دهید. اگر در پی دسرهای بیشتری از از هندوانه هستید می توانید طرز تهیه پودینگ هندوانه مخصوص شب یلدا را در خبرنگاران بخوانید.
مرحله دوم: بن ماری کردن شکلات قرمز
در این مرحله از طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی، شکلات قرمز را به روش بن ماری ذوب کنید. به این شکل که شکلات را داخل یک کاسه مقاوم در برابر حرارت بریزید و کاسه را روی بخار آب گرم بگذارید تا به آرامی ذوب گردد.
حال شکلات ذوب شده را به مخلوط اضافه کنید. با دست به آرامی ورزشان دهید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند. در نهایت خمیری نرم، یکدست و قابل فرم دادن خواهید داشت. کمی از رنگ خوراکی قرمز را برای تزئین توپک های شکلاتی تان کنار بگذارید.
این مرحله باعث می گردد که توپک های شکلاتی هندوانه ای شما شکل بهتر و طعمی غنی تر داشته باشند. برای رنگ و لعاب دادن به میز پذیرایی یلدایی تان می توانید به فکر تهیه کوکی یلدایی باشید.
مرحله سوم: شکل دادن شکلات
در سومین مرحله از طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی، دست هایتان را کمی چرب کنید تا خمیر به دست نچسبد. مقداری از خمیر را به مقدار یک کُره توپی کوچک بردارید. آن را با دست گِرد کنید تا شکل توپک پیدا کند. حال یک ظرف مناسب را کمی چرب کنید. توپک ها را با فاصله در آن بچینید.
در ادامه تهیه شکلات یلدایی، به هر توپک یک سیخ چوبی بزنید و دوباره آن ها را در ظرف بچینید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 30 دقیقه، در یخچال بگذارید تا شکلات ها کامل سفت شوند. در کنار انواع دسر شب یلدا، کیک هندوانه ای جلوه دیگری به میزتان می دهد، پس جزئیات آن را در خبرنگاران بخوانید و درست کنید.
نکته: مقدار توپک های شکلاتی بسته به سلیقه تان می تواند متفاوت باشد.
مرحله چهارم: بن ماری کردن شکلات سبز
برای مرحله تزئین شکلات هندوانه ای یلدایی، شکلات سبز را هم به روش بن ماری ذوب کنید و آن را در یک فنجان بریزید. هر توپک را با سیخ چوبی در شکلات سبز غوطه ور کنید تا یک لایه سبز یکنواخت روی آن تشکیل گردد. توپک های پوشیده شده را روی کاغذ روغنی بگذارید تا شکلات سبز کامل خودش را بگیرد و سفت گردد. در نهایت، سیخ ها را از هر توپک خارج کنید.
مرحله پنجم: تزئین شکلات هندوانه ای
برای مرحله آخر شکلات هندوانه ای یلدایی، با قلم مو و رنگ خوراکی سبز روی هر شکلات قرمز، خطوطی شبیه به خطوط طبیعی هندوانه بکشید تا ظاهر واقعی تری پیدا نمایند. پس از آن که رنگ خوراکی روس سطح شکلات ها کامل خشک شدند، آن ها را می توانید داخل ظرف پذیرایی تان بچینید.
قلم مو خود را تمیز نموده و با رنگ خوراکی قرمز، طرحی مشابه به برش هندوانه، روی توپک های شکلاتی بیاندازید.
شما می توانید آن ها را به همین شکل سرو کنید یا از وسط برش دهید تا بخش میانی قرمز و شبیه هندوانه هم دیده گردد. اگر در پی تنوع میز پذیرایی یلدایی تان هستید اما ایده ای به فکر تان نمی رسد، مطلب 28 دسر آسان و کم هزینه مخصوص یلدا را بخوانید.
شکلات هندوانه ای یلدایی با شکلات سفید
مواد لازم برای تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی با شکلات سفید
- شکلات سفید 150 گرم
- روغن مایع 3 قاشق مرباخوری
- رنگ ژله ای قرمز به مقدار لازم
- رنگ ژله ای سبز به مقدار لازم
- شکلات چیپسی به مقدار لازم
طرز تهیه شکلات هندوانه ای با شکلات سفید
برای تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی ابتدا شکلات سفید را خرد نموده و با مقداری روغن به روش بن ماری ذوب کنید. شکلات ذوب شده را به سه قسمت تقسیم کنید و به هر قسمت رنگ مخصوص اضافه کنید: قرمز، سبز و سفید. سپس قالب سیلیکونی را آماده کنید. ابتدا شکلات قرمز، بعد سفید و در نهایت سبز را در قالب بریزید. هر لایه را برای چند دقیقه در فریزر قرار دهید تا سفت گردد و سطحی صاف پیدا کند.
پس از این که شکلات ها کاملا خود را گرفتند، آن ها را از قالب خارج کنید و با رنگ ژله ای یا شکلات چیپسی، تخمه های هندوانه را روی سطح شکلات ها تزیین کنید. شکلات های هندوانه ای آماده سرو هستند و می توان آن ها را به صورت تک تک یا خرد شده در ظرف مورد نظر بچینید. از طرز تهیه مارشمالو هندوانه ای برای پذیرایی تان غافل نوشید که از دسرهای آسان و کم هزینه یلدایی به شمار میرود.
نکته: در صورت عدم دسترسی به شکلات چیپسی می توانید رنگ ژله ای خوراکی سیاه را جایگزین کنید.
شکلات هندوانه ای یلدایی با شیرعسلی
مواد لازم برای تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی با شیر عسلی
- شکلات سفید 250 گرم
- گلوکز 2/5 قاشق غذاخوری
- شیرعسلی 160 گرم
- کره 70 گرم
- آجیل شیرین (توت خشک و کشمش) 150 گرم
- رنگ خوراکی قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی با شیر عسلی
برای تهیه شکلات هندوانه ای مغزدار ابتدا شیر عسلی و کره را در ظرف پیرکس بریزید و چند ثانیه در مایکروویو گرم کنید. سپس شیر عسلی را خوب هم بزنید. گلوکز و شکلات خرد شده را به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط را برای یک تا 2 دقیقه دیگر، در مایکروویو بگذارید تا همه مواد ذوب و یکدست شوند. در صورت تمایل مقداری آجیل شیرین و کمی رنگ قرمز به آن اضافه کنید.
حال مواد آماده شده را در قالبی که با پلاستیک پوشانده اید بریزید. قالب را برای شش ساعت در یخچال قرار دهید تا کامل سفت گردد. در نهایت شکلات هندوانه ای را به شکل برش های هندوانه ای برش دهید و در ظرف مناسب بچینید. از دیگر دسرهای یلدایی ساده و کم هزینه می توان به باسلوق گردویی خانگی اشاره نمود که با جزئیات کامل در خبرنگاران آورده شده است.
نکات تکمیلی تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی
برای داشتن شکلات هندوانه ای یلدایی خوش طعم و زیبا، رعایت چند نکته ساده می تواند نتیجه کار را حرفه ای تر و مجذوب کننده تر کند. این نکات به شما یاری می نمایند تا شکلات های شکیلی درست کنید.
برطرف سفتی و شلی خمیر شکلات هندوانه ای
اگر هنگام تهیه شکلات هندوانه ای متوجه شدید خمیر بیش از حد شل و روان شده است، می توانید با اضافه کردن کمی بیسکویت پودر شده، بافت آن را سفت تر و قابل فرم دادن کنید. در مقابل، اگر خمیر بیش از مقدار سفت و خشک بود، مقدار بسیار کمی خامه یا شکلات ذوب شده به آن اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدست گردد. با این تنظیم ساده، حتی افراد مبتدی هم می توانند خمیری مناسب و ایده آل برای درست کردن شکلات هندوانه ای یلدایی داشته باشند.
براق شدن شکلات یلدایی هندوانه ای
برای آن که سطح شکلات هندوانه ای شما براق و مجذوب کننده گردد، بعد از ذوب شدن شکلات کافی است چند قطره روغن مایع یا کره کاکائو یا کرم کاکائو به آن اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید. این روش ساده باعث می گردد شکلات ها ظاهر صاف و حرفه ای داشته باشند و حتی برای افراد تازه کار هم به راحتی قابل اجرا است.
جایگزین شکلات سبز در تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی
اگر به شکلات سبز دسترسی ندارید، می توانید به راحتی از شکلات سفید ذوب شده بهره ببرید و با افزودن مقدار کمی رنگ خوراکی سبز، رنگ دلخواه خود را درست کنید. تنها باید شکلات سفید را به روش بن ماری ذوب کنید و رنگ را کم کم اضافه کنید تا به رنگ سبز مورد نظر برسید.
نحوه فرو بردن شکلات هندوانه ای در سس شکلات
بعد از فرو بردن هر توپک در شکلات سبز ذوب شده، چند لحظه صبر کنید تا شکلات اضافه به ظرف برگردد. توپک را چند ثانیه در هوا نگه دارید تا لایه شکلات کمی خودش را بگیرد و نریزد. در نهایت شکلات ها را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا کامل سفت شوند. انجام این مرحله ساده باعث می گردد روکش شکلات صاف تر و ظاهر شکلات هندوانه ای مرتب تر و حرفه ای تر گردد.
تنوع در قالب شکلات هندوانه ای
برای تهیه شکلات هندوانه ای شب یلدا می توانید به جای قالب های کوچک از یک قالب مستطیلی بهره ببرید و شکلات های سبز، سفید و قرمز را به صورت لایه ای داخل آن بریزید. پس از سفت شدن شکلات، آن را با یک چاقوی کمی گرم شده به شکل های دلخواه مثل مثلثی، مربعی یا هندوانه ای برش بزنید تا شکلات ترک نخورد. برای تزئین تخمه هندوانه هم می توانید به جای رنگ خوراکی یا شکلات چیپسی، از شکلات تلخ ذوب شده بهره ببرید و با قیف روی شکلات ها طرح بکشید.
اگر دوست دارید مراحل کار ساده تر گردد، می توانید به جای رنگ کردن شکلات سفید، از شکلات های رنگی آماده با طعم هایی مثل نعنا و توت فرنگی بهره ببرید. بعلاوه توصیه می گردد از قالب های سیلیکونی برای تهیه شکلات هندوانه ای بهره ببرید، شکلات به راحتی از قالب جدا می گردد؛ در صورت استفاده از قالب پلاستیکی، حتما قالب را کمی چرب کنید. اگر وگان هستید، می توانید پاناکوتا تم هندوانه وگان را در خبرنگاران بخوانید و آن را درست کنید.
تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی به شکل برش های کوچک
برای تهیه شکلات هندوانه یلدایی به شکل قاچ هندوانه بهتر است از قالب های سیلیکونی مثلثی یا قالب مستطیلی بهره ببرید. ابتدا شکلات قرمز را داخل قالب بریزید و چند دقیقه در یخچال یا فریزر قرار دهید تا کمی سفت گردد، سپس یک لایه شکلات سفید اضافه کنید و دوباره قالب را خنک کنید.
در مرحله آخر شکلات سبز را بریزید تا لایه پوست هندوانه تشکیل گردد. بعد از اینکه شکلات ها کاملا خودشان را گرفتند، آن ها را به آرامی از قالب خارج کنید و در صورت تمایل با شکلات تلخ یا چیپسی، تخمه هندوانه را روی سطح شکلات ها تزیین کنید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی
در این بخش به سوالات متداول درباره تهیه شکلات هندوانه ای یلدایی پاسخ داده ایم تا بتوانید با اطمینان، این دسر مجذوب کننده را در خانه درست کنید.
چرا شکلات بعد از رنگ کردن سفت و خمیری می گردد؟
احتمالا از رنگ خوراکی نامناسب استفاده شده است. رنگ باید حتما ژله ای یا پودری با پایه روغن باشد.
اگر شکلات روی توپک ها صاف نشد، چه کار کنیم؟
بعد از فرو بردن توپک در شکلات، چند ثانیه صبر کنید تا اضافی آن بریزد و سپس روی کاغذ روغنی بگذارید.
آیا می توان شکلات هندوانه ای را بدون یخچال درست کرد؟
خیر، برای فرم گرفتن و سفت شدن شکلات، یخچال یا فریزر لازم است.
اگر غذاساز نداشته باشیم، بیسکویت را چطور پودر کنیم؟
می توانید بیسکویت ها را داخل کیسه زیپ دار بریزید و با وردنه یا گوشت کوب کاملا خرد کنید.
چرا شکلات موقع جدا شدن از قالب می شکند؟
یا هنوز کاملا سرد نشده، یا قالب مناسب نیست. قالب سیلیکونی برترین انتخاب است.
منبع: کتاب کاله