2 طرز تهیه مربای زرشک تازه و خشک خوشرنگ بدون تیرگی
به گزارش زرین گراف، مربای زرشک، مربایی با طعم ملس و خوشمزه است که می توانید آن را در با کره، عسل و خامه یا در میان وعده با چای میل کنید و از طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید. مربای زرشک کوهی از جمله خانگی است که برای یک بار هم شده باید آن را در منزل درست کرد. در مجله خبرنگاران طرز تهیه مربای زرشک با زرشک تازه و زرشک خشک را بخوانید. در همراه ما باشید.
طرز تهیه مربای زرشک تازه
با طرز درست کردن مربای زرشک تازه همراه ما باشید. برای درست کردن مربای زرشک به این روش از زرشک تازه استفاده می گردد که باید آن را بشویید و حتما اجازه دهید آب زرشک ها خشک گردد تا مربا کپک نزند. این مربا را به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید. برای پختن این مربای خوشرنگ مراحل زیر را تکرار کنید.
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مربای زرشک تازه: 30 دقیقه
مواد لازم طرز تهیه مربای زرشک با پیمانه لیوان
- زرشک تازه قرمز: 250 گرم
- شکر: 700 گرم
- آب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- وانیل یا هل: 1/2 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه مربای زرشک قرمز تازه
با دستور مربای زرشک تازه مرحله به مرحله همراه ما باشید.
مرحله اول: آماده کردن زرشک تازه
ابتدا زرشک ها را بشویید و پاک کنید. مهم ترین نکته در طرز تهیه مربای زرشک تازه قرمز، خوب پاک کردن زرشک هاست. برای این کار بعلاوه می توانید از یک صافی بهره ببرید تا کارتان راحت تر گردد.
مرحله دوم: طرز پخت مربای زرشک تازه
وقتی تمام زرشک ها را خوب شسته و دم آنها را نیز جدا کردید؛ آب و شکر را با هم در ظرفی مخلوط کنید و سپس روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا بجوشد. پس از 10 دقیقه جوشیدن و غلیظ شدن آن، زرشک ها را اضافه کنید و زمان بگیرید تا سر 2 دقیقه، ظرف را از روی حرارت بردارید.
(توجه کنید که در زمان تهیه این مایه که در واقع همان است زمان بندی دقیقی داشته باشید؛ زیرا اگر جوشیدن زرشک ها بیشتر از 2 دقیقه طول بکشد، رنگ مربا خراب می گردد.)
باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نگردد. اگر هم مربا کپک زد دوباره آن را بجوشانید تا از بین برود. بعلاوه یادتان باشد که هرگز محتویات درون ظرف را هم نزنید تا زرشک ها له نشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آب زرشک طبیعی و خوشرنگ
مرحله سوم: اضافه کردن وانیل یا هل به مربای زرشک تازه
وقتی ظرف را از روی حرارت برداشتید، در صورت تمایل می توانید وانیل یا به آن اضافه کنید تا مربایتان طعم بسیار خوبی را داشته باشد. سپس می توانید مربا را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این بود طرز پخت مربای زرشک! به همین راحتی می توانید مربای زرشک داشته باشید.
طریقه درست کردن مربای زرشک با زرشک خشک
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مربای زرشک خشک: 30 دقیقه
مواد لازم طرز تهیه مربای زرشک خشک
- زرشک خشک: 1 کیلوگرم
- شکر: 1 کیلو و 200 گرم
- وانیل: 1/2 قاشق چای خوری
- آب ولرم: 1 و نیم لیتر
مراحل طرز تهیه مربای زرشک سیاه خشک
می توانید مربای زرشک را با زرشک خشک نیز انجام دهید. روش تهیه مربای زرشک خشک زحمت کمتری می خواهد و زرشک خشک نیز در هر فصلی پیدا می گردد. با دستور مربای زرشک و مراحل آن همراه ما باشید.
در این روش به جای زرشک تازه از زرشک خشک استفاده می گردد و باید زرشک را از قبل بخیسانید. طعم مربا در این روش با روش قبل تفاوتی ندارد و زمام پخت نیز مشابه روش قبل است. برای مشاهده روش تهیه این مربای خوشمزه، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: آماده کردن زرشک برای مربای زرشک
مشابه طرز تهیه مربای زرشک تازه، باید ابتدا زرشک ها را خوب پاک و تمیز کنید. برای این کار بهتر است پس از پاک کردن زرشک ها و جداکردن سنگ ها، زرشک ها را در آب سرد بریزید تا گل و لای موجود روی آنها ته نشین شوند.
برای این کار بهتر است نیم ساعت صبر کنید. سپس زرشک ها را خوب آبکشی کنید و با 200 گرم شکر مخلوط کنید. مخلوط زرشک و شکر را در یخچال بگذارید و 6 ساعت صبر کنید تا شکر به خوبی جذب زرشک ها گردد.
مرحله دوم: پختن زرشک با شکر
1 کیلوگرم شکر را آسیاب کنید؛ زیرا شکر باید نرم باشد تا با آب ولرم به خوبی ترکیب گردد. این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. وقتی شربت جوشید، زرشک ها را در آن بریزید و اجازه دهید تا مربای زرشک غلیظ گردد و قوام بیابد.
نباید اجازه دهید شربت بیش از حد بجوشد، زیرا این کار باعث شکرک زدن مربای زرشک می گردد.
بیشتر بخوانید:
مرحله آخر: اضافه کردن وانیل به مربای زرشک
در مراحل آخر جوشیدن مربا، وانیل را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس مربا را از روی حرارت بردارید و در شیشه های تمیز بریزید و اجازه دهید خنک گردد. سپس در شیشه ها را محکم ببندید و آنها را در یخچال قرار دهید.
فوت و فن های طرز تهیه مربای زرشک تازه و خشک
*برای اینکه دانه های زرشک در مربا سالم بمانند و له نشوند، مربای زرشک را بیش از حد هم نزنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد تا به قوام برسد.
*برای طرز تهیه مربای زرشک با پیمانه لیوان، به ازای هر یک لیوان زرشک، یک و نیم لیوان شکر و نوک قاشق چای خوری وانیل به کار ببرید.
*به جای وانیل در طرز تهیه مربای زرشک می توانید از عرق یا پودر هل، دارچین، گلاب و دیگر عطردهنده های طبیعی بهره ببرید.
*هر چند احتمال شکرک زدن مربای زرشک به خاطر ترش بودن خود زرشک پایین است ولی اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه در 5 دقیقه خاتمه پخت مربا می تواند از شکرک زدن احتمالی آن، پیشگیری کند.
*برترین جنس قاشق برای به هم زدن مربای زرشک، قاشق چوبی است.
سوالات متداول
1- چرا مربای زرشک کپک می زند؟
آب موجود در مربای زرشک و عدم رسیدن به غلظت مناسب باعث کپک زدن مربا می گردد.
2- چرا مربای زرشک شکرک می زند؟
اگر شربت مربای زرشک شما بیش از حد بجوشد، باعث شکرک زدن مربی زرشک می گردد.
3- دلیل سیاه شدن مربای زرشک چیست؟
زرشک بعد از پختن تغییر رنگ می دهد و رنگ آن به تیرگی می زند، این موضوع کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست. اما اگر مربا را در خارج از یخچال و در مجاورت نور قرار دهید، علاوه بر اینکه احتمال کپک زدن آن بالا می رود، رنگ آن نیز به سیاهی خواهد زد.
بعلاوه در طرز تهیه انواع مربا تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن می ریزید بسیار مهم است. قابلمه ای که مربا را در آن می پزید، باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی باشد. ضمناً شیشه هایی که برای نگهداری مربا در نظر می گیرید، باید کاملا تمیز و خشک باشند.
منبع: افق کوروش