پرینت سه بعدی پوست برای درمان زخم های عمیق به زودی ممکن می گردد
به گزارش زرین گراف، محققان یک پرینتر سه بعدی قابل حمل ساخته اند که می تواند لایه هایی بسیار باریک از پوست و بافت را روی بدن پرینت کند تا به درمان زخم های عمیق، یاری کند. این پرینتر سه بعدی تازه به وسیله محققان دانشگاه تورونتو طراحی و ساخته شده است. طبق ادعای این محققان، پرینتر سه بعدی ساخته آن ها اولین پرینتر دنیاست که می تواند بافت زنده پرینت کند؛ نکته جالب این جاست که عمل پرینت کردن زیر دو دقیقه تمام می گردد.

نتایج تحقیقات این پژوهشگران در نشریه Lab on a Chip منتشر شده است؛ این نتایج از کوشش آن ها برای یاری کردن به بیماران سوختگی با دستگاه تازهشان می گوید. با این حال، افرادی که از زخم های عمیق پوستی هم رنج می برند، می توانند از پرینتر تازه استفاده نمایند.
زخم هایی که هر سه لایه پوست یعنی اپیدرمی، درمی و هیپودرمی را تحت تاثیر قرار داده اند، برای پوشش نیازمند اهدای پوست هستند؛ موضوعی که همواره هم در دسترس نیست.
دکتر اکسل گونتر (Axel Guenther)، پژوهشگر ارشد این پروژه، درباره پرینترهای سه بعدی فعلی گفته است: پرینترهای زیستی امروزی، بسیار بزرگ هستند، سرعت پایینی دارند و هم چنین گران قیمت هستند.
در حالی که دستگاه تازه ساخته شده، کمتر از یک کیلوگرم وزن دارد و به سادگی هم می توان از آن استفاده کرد.
پرینتر ساخته شده شبیه به یک ابزار چسب است، ولی به جای چسب، بافت فراوری می نماید. بافت فراوری شده نوارهایی از جنس پروتئین های کولاژن و فیبرین هستند؛ پروتیئن هایی که در درمان زخم نقش ایفا می نمایند.
منبع: Sky News
منبع: دیجیکالا مگ