نکات درست کردن خیار شور درجه یک بازاری بدون لیزی، کپک و سفید شدن

به گزارش زرین گراف، یکی از نکات درست کردن خیارشور ترد و خوشمزه رعایت کردن نسبت آب و نمک است. اما برای باید جزییات دیگری را هم بدانید. هر چند بعضی خیارشورهای بازاری، طعم و بافت بسیار خوبی دارند اما شما هم می توانید با رعایت بعضی اصول، خیارشور خانگی را با همان کیفیت خیارشورهای بازاری یا رستورانی، تهیه کنید. در این مقاله از در به آنالیز فوت و فن ها و نکات درست کردن خیار شور درجه یک با کیفیت بازاری می پردازیم.

نکات درست کردن خیار شور درجه یک بازاری بدون لیزی، کپک و سفید شدن

نکات درست کردن خیار شور به روش بازاری با ماندگاری بالا

خیارشور به جز دورچین غذا یا سرو با انواع ساندویچ پای ثابت بعضی غذاها مثل ، و … هم هست. درست کردن خیار شور در خانه کار آسان و راحتی است، در عین حال خیارشورهای خانگی، از نظر قیمت بسیار به صرفه تر از خیارشورهای کارخانه ای یا بازاری در می آیند.

چه بخواهید خیارشور دبه ای درست کنید و چه خیارشور در شیشه، اگر نکات درست کردن خیارشور را رعایت نکنید، به ضررتان تمام می گردد و ممکن است خیارشورهایتان کپک بزند، پوک گردد یا سفید و لزج گردد.

در ادامه نکات حرفه ای درست کردن خیار شور را به شما آموزش خواهیم داد تا در زمان تهیه خیار شور خانگی با نمک یا سرکه به روش فوری یا سایر روش ها، با رعایت این نکات، هم خیار شور خوشمزه تر و هم خیارشور با عمر بالاتر داشته باشید.

ضمناً در صورت تمایل می توانید نمکی و سرکه ای را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

برای خیارشور از خیارهای مرغوب بهره ببرید

خیارهایی را که برای تهیه خیارشور استفاده می کنید، باید کاملا سالم، بدون خرابی، زدگی، له شدگی و کرم خوردگی باشند.

برای خیارشور اندازه خیارها ریز باشد

هر چه اندازه خیارهایی که می خواهید با آنها خیار شور درست کنید، ریزتر باشد، یا به قول معروف، خیار خیارشوری باشند، هم طعم خیارشور خوشمزه تر می گردد و هم زودتر می رسد. ضمناً خیارهای ریز برای خیارشور، گزینه های بهتری هستند چون بعد از رسیدن، تردتر خواهند بود.

خیارهای درشت را خرد کنید

اگر می خواهید خیار شور فوری () تهیه کنید یا خیارها، درشت هستند و به مدت زیادی برای رسیدن احتیاج دارند، می توانید آنها را به صورت حلقه ای یا طولی، برش بزنید تا زودتر برسند. هم ساده و فوری است.

کلاهک خیار را جدا کنید

در زمان آماده کردن خیار شورها و قبل یا حین شستن آنها، کلاهک زرد انتهای خیار را جدا کنید. این کلاهک ها اگر در خیار شور بمانند، ممکن است به خاطر قارچ یا مخمر موجود در آنها، خیار شور نرم گردد.

خیار و دیگر مواد را خشک کنید تا خیارشور کپک نزند

یکی از مهم ترین نکات درست کردن خیار شور، خشک کردن کامل خیارها و دیگر مواد مثل فلفل، سبزی معطر، سیر و … است که در طرز تهیه خیار شور سرکه ای یا خیار شور نمکی استفاده می کنید. اگر کوچک ترین رطوبت و نمی، روی خیار یا دیگر مواد اولیه باشد، خیار شور به سرعت کپک می زند.

روی خیارها را سوراخ ایجاد کنید

برای اینکه مایه خیار شور، (آب نمک یا سرکه) به خوبی جذب خیارها گردد، با یک سوزن یا سنجاق تیز، در خیارها، سوراخ هایی را ایجاد کنید.

نسبت آب و نمک را رعایت کنید

خیارشور نه باید خیلی شور و نه خیلی کم نمک باشد. برای درست کردن خیار شور خانگی درجه یک، نسبت آب به نمک باید 15 به 1 باشد. یعنی به ازای هر 15 پیمانه آب (پیمانه هر ظرفی می تواند باشد)، 1 پیمانه نمک اضافه کنید و هم بزنید تا نمک در آب حل گردد. برای اندازه های کمتر، به ازای هر 1 لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک در نظر بگیرید.

برای خیارشور انداختن نمک دانه درشت بهتر است

نمک های ید دار خانگی، برای استفاده در خیارشور یا حتی دیگر انواع ترشی، چندان مناسب نیستند. بهتر است به جای نمک معمولی، از سنگ نمک یا نمک دریا بهره ببرید.

برای خرید از جمله نمک دریا می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

آب نمک را بجوشانید

حتما و حتما از آب جوشیده و ولرم شده برای روی خیار شور بهره ببرید. به هیچ وجه از آب نجوشیده و آب معمولی برای شور کردن خیار شور استفاده نکنید. در بعضی دستورالعمل ها و برای تهیه خیار شور بدون آب جوشیده، از آب معدنی استفاده می گردد.

دمای آب نمک یا محلول سرکه باید ولرم باشد

زمانی که آب و نمک یا محلول سرکه را روی خیارها می ریزید، حتما به خاطر داشته باشید که بعد از اینکه آب را جوشاندید و نمک را به آن اضافه کردید یا مایه سرکه را آماده کردید، شعله را خاموش کنید تا برای مدتی، محلول آب نمک یا محلول سرکه در دمای محیط بماند و از دما بیفتد و ولرم گردد. اگر دمای آب نمک یا محلول سرکه زیاد باشد، باعث پخته و نرم شدن خیار ها می گردد و اگر هم خیلی سرد گردد، خیارشور دیرتر می رسد.

برای تست دمای مناسب برای آب نمک یا محلول سرکه، قبل از اضافه کردن آب نمک یا محلول سرکه به خیارها، انگشت خود را در آب نمک فرو کنید. اگر احساس گرما کردید و ولرم بود، می توانید از آن برای ریختن روی خیارشورها بهره ببرید.

برای تهیه خیارشور فوری خیارها را بجوشانید

برای تهیه خیار شور فوری به روش بازاری و برای اینکه خیار شورها زودتر آماده مصرف شوند، مخصوصا اگر خیارهای خیارشور درشت هستند، می توانید خیارها را برای چند دقیقه در آب نمک یا محلول سرکه در حال جوشیدن، بریزید. سپس شعله را خاموش کنید. در این روش مراقب باشید خیارها خیلی نرم نشوند.

سبزی های مناسب خیار شور را از قلم نیندازید

برای اینکه یک خیار شور خوشمزه و معطر دبه ای یا شیشه ای داشته باشید، بعد از اینکه خیارها را در بطری یا دبه ریختید، به آنها سبزی های معطر خیارشور شامل مرزه، ترخون، نعناع و شوید هم اضافه کنید.

بهتر است این سبزی ها تازه باشند و بعد از شستن، کاملا خشک شده باشند. ضمناً احتیاجی نیست سبزی های خیار شور را خرد نموده و داخل بطری بریزید. اگر سبزی تازه معطر در دسترس ندارید می توانید از سبزی های خشک هم بهره ببرید.

برای خرید انواع می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

سیر و فلفل، طعم خیار شور را خوشمزه می نمایند

یکی دیگر از نکات درست کردن خیار شور لذیذ، استفاده از چند حبه سیر و چند فلفل تند در شیشه یا دبه خیار شور است. با این کار طعم و عطر خوبی به خیارشور اضافه می گردد. فقط به خاطر داشته باشید که در زمان اضافه کردن سیر و فلفل تند، حتما آنها را آنالیز کنید تا آثاری از خرابی، کرم خوردگی و لهیدگی در آنها وجود نداشته باشد و البته کاملا خشک و بدون نم و رطوبت باشند.

از معجزه لیموترش تازه غافل نشوید

لیموترش خاصیت میکروب کشی دارد و می توانید وقتی خیار شور را در بطری یا دبه ریختید، یک یا چند عدد لیموترش را (بسته به حجم خیارشورها) از وسط قاچ نموده و روی خیارشور یا داخل بطری یا دبه خیار شور بگذارید و بعد مایه شور یا سرکه را اضافه نموده و درب ظرف را ببندید.

خیارشور را در بطری نوشابه بریزید

بطری های نوشابه، برترین ظروف برای خیارشور ریختن هستند. این بطری ها، اگر کاملا تمیز و خشک شده باشند و درب آنها سالم باشد، تا مدت 2 سال، قابلیت نگهداری از خیارشور در آنها وجود دارد. البته در صورتی می توانید از بطری نوشابه خانواده یا دلستر به عنوان ظرف خیارشور انداختن بهره ببرید که اندازه خیارها ریز باشد تا از دهانه بطری، عبور کند. یادتان باشد حتما بطری خشک و تمیز و بدون هیچ گونه چربی و آلودگی باشد.

راهکارهایی برای هواگیری بطری خیار شور

یکی از مهم ترین اصول و نکات درست کردن خیارشور، نگهداری صحیح آن است. برای اینکه بابت وارد نشدن هوا به داخل بطری نوشابه یا شیشه خیارشور یا دبه مطمئن شوید، اقدامات زیر را می توانید انجام دهید:

  • حتما همه قسمت های بطری نوشابه، شیشه یا دبه از جمله درب آن ها را آنالیز کنید تا مواد یا مایه خیارشور نشتی نداشته باشند یا آثاری از زنگ زدگی یا پوسیدگی در قسمت درب ظروف مورد نظر، وجود نداشته باشد.
  • ظروف یا دبه های پلاستیکی گزینه چندان خوبی برای خیار شور ریختن نیستند و اگر می خواهید خیارشور را برای طولانی مدت نگهداری کنید، بهتر است از بطری های نوشابه بهره ببرید.
  • برای اینکه داخل بطری یا شیشه خیارشور هوا وارد نگردد، می توانید قبل از بستن و پیچیدن درب ظرف، یک تکه نان یا یک تکه پلاستیک فریزری تمیز روی دهانه بطری یا شیشه قرار دهید و بعد درب آن را ببندید.
  • برای هواگیری شیشه خیارشور، بعد از اینکه مواد خیارشور را در شیشه ریختید و درب آن را محکم بستید، یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس به صورت وارونه، شیشه های خیارشور را در قابلمه آب بگذارید. باید ارتفاع آب تا 2/3 حجم شیشه ها را بگیرد. به مدت 20 دقیقه شیشه خیارشور را در آب در حال جوش بگذارید. سپس شعله را خاموش کنید و وقتی آب و شیشه ها سرد شدند، آنها را در جای خشک و خنک نگه دارید.
  • اگر خیارشور را در دبه های بزرگ می ریزید، می توانید از گچ مخلوط شده با آب بهره ببرید و در قسمت درب دبه بمالید تا گچ خشک شده و از نفوذ هوا جلوگیری کند.

راهکارهایی برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور

  • همه موادی را که در خیار شور استفاده می کنید، باید کاملا خشک و بدون نم و رطوبت باشند.
  • زمانی که آب نمک یا محلول سرکه را به خیارها اضافه می کنید، باید آب نمک یا محلول سرکه روی خیارها را بپوشاند.
  • در خیارشور نمکی اندازه نمک نباید کمتر از حد معمول (2 قاشق غذاخوری به ازای 1 لیتر آب) باشد.
  • ترجیحا بهتر است در طرز تهیه خیار شور، از سرکه استفاده نکنید. سرکه روند کپک زدن خیار شور را سریع می نماید، اما اگر خیارشور سرکه ای دوست دارید در اندازه کم آن را تهیه کنید.
  • محلول آب نمک را بجوشانید.
  • از بطری شیشه ای یا بطری نوشابه تمیز و استریل بهره ببرید. ظرف مورد نظر برای خیارشور گذاشتن نباید خیس یا مرطوب باشد.
  • هیچ منفدی روی شیشه یا بطری خیارشور نباید وجود داشته باشد تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.
  • درب شیشه، بطری یا دبه خیارشور باید کاملا کیپ و بدون منفذ باشد.
  • می توانید شیشه خیارشور را وکیوم یا مدل کنسرو، هوازدایی کنید.
  • بعد از رسیدن خیارشور و باز کردن درب ظرف خیارشور، حتما آن را به یخچال منتقل کنید.
  • داخل ظرف خیارشور، قاشق یا چنگال خیس و آلوده نزنید.

رازها و فوت و فن های خوشمزه شدن خیار شور خانگی

برای خوشرنگ شدن خیارشور چه کنیم؟

برای اینکه رنگ خیار شور شفاف بماند و به مرور تیره نگردد، دبه، شیشه یا بطری حاوی خیارشور را در جایی به دور از تابش نور خورشید و در مکانی خنک و خشک قرار دهید. بعلاوه در موادی که برای تهیه خیارشور استفاده می کنید، از چاشنی های تیره رنگ استفاده نکنید.

برترین سرکه برای درست کردن خیارشور سرکه ای چیست؟

سرکه سفید چون طعم ملایم تری دارد و رنگ خیارشور را تغییر نمی دهد برای درست کردن خیارشور سرکه ای مناسب تر است.

چرا خیارشور لیز و نرم می گردد؟

علت لزج و نرم شدن خیار شور، استفاده کم از نمک در محلول آب نمکی است که روی خیارشور می ریزید.

برای ترد شدن خیارشور چه کنیم؟

  • هر چه خیارها ریزتر باشند، بعد از آماده شدن، تردتر خواهند شد.
  • برای اینکه خیار شور ترد و شنماینده گردد، قبل از اینکه خیارشور را در بطری بریزید و پس از شستن خیار شورها، آنها را در یک ظرف آب سرد به مدت 3 تا 4 ساعت قرار دهید و ظرف خیارها را در یخچال بگذارید. سپس آنها را خشک کنید و در بطری یا شیشه یا دبه بریزید و مایه خیار شور را اضافه کنید.
  • انداختن یک تکه زاج سفید یا چند دانه نخود گرد آبگوشتی در ظرف خیار شور، می تواند باعث ترد شدن خیارشور گردد.

برای جلوگیری از پوک شدن خیار شور چه کنیم؟

چرا خیارشور پوک می گردد؟ اگر مایه آب نمک نتواند به داخل خیار نفوذ کند، خیار شور پوک می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق، روی خیار شور را با سوزن، سنجاق یا خلال دندان، سوراخ هایی را ایجاد نموده و بعد آب نمک جوشیده و ولرم را اضافه کنید.

چرا خیارشور سفید میشه؟

  • خیارشور دچار کپک شده است که در این صورت آن را دور بریزید.
  • ظرف یا بطری خیارشور یا مواد خیارشور، کاملا ضد عفونی نشده بوده و آلودگی داشته است.
  • ظرف خیارشور را تا زمان رسیدن در جای گرم قرار داده اید.

چرا خیارشور گازدار می گردد؟

علت گازدار شدن خیارشور، مخصوصا در بطری های نوشابه، قرار دادن بطری ها در مجاورت نور آفتاب یا در محیط گرم است.

چطور نسبت مناسب آب و نمک را برای خیارشور اندازه بگیریم؟

همان طور که گفتیم یکی از دلایل نرم شدن خیارشور رعایت نکردن نسبت آب و نمک است. برای مشخص صحیح نسبت نمک به آب در خیارشور، بهتر است آب نمک خیارشور را در یک ظرف جداگانه درست کنید. سپس یک عدد تخم مرغ را تمیز بشویید و در ظرف حاوی آب نمک، بیندازید.

اگر تخم مرغ وسط محلول آب نمک شناور شد، اندازه نمک مناسب است. اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت، اندازه نمک خیارشور کم است و اگر تخم مرغ روی سطح آب ظرف نهاده شد، اندازه نمک زیاد است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 آبان 1403 بروزرسانی: 15 آبان 1403 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1541

به "نکات درست کردن خیار شور درجه یک بازاری بدون لیزی، کپک و سفید شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات درست کردن خیار شور درجه یک بازاری بدون لیزی، کپک و سفید شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید