طرز تهیه سالاد لوبیا مکزیکی
به گزارش زرین گراف، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
به گزارش خبرنگاران، سالاد لوبیا مکزیکی یکی از انواع سالاد های سرد است که از ترکیب سبزیجات با نوعی لوبیای معروف به لوبیا مکزیکی تهیه می گردد که به صورت کنسرو در فروشگاه های مواد غذایی موجود است. این سالاد به علت داشتن لوبیا و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای، پیاز و خیار سرشار از مواد مغذی است که می تواند جایگزین مناسبی برای وعده های غذایی به خصوص شام باشد. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد لوبیا مکزیکی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد لوبیا مکزیکی
کاهو: یک بوته
فلفل دلمه ای رنگی: 1 عدد
فلفل سبز: 3 عدد
پیاز قرمز: 1 عدد
کنسرو لوبیا مکزیکی (یا لوبیا قرمز پخته): 1 لیوان
خیار: 2 عدد
مواد لازم برای تهیه سس سالاد
سس خردل: 1 قاشق چای خوری
سس مایونز: 1 قاشق غذاخوری
ماست بدون آب: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
2 ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
3 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.
طرز تهیه سالاد مکزیکی
1 ـ ابتدا کاهو ها را خوب بشویید و بعد از اینکه آب آن چکیده شد، خرد کنید و کاهو های خرد شده را داخل ظرف مورد نظر سالاد بریزید.
2 ـ فلفل دلمه ای را همراه با فلفل سبز خرد کنید و روی کاهو ها بریزید. پیاز را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کنید و همراه با خیار خرد شده به ظرف سالاد اضافه کنید.
3 ـ در مرحله آخر لوبیا مکزیکی و یا لوبیا قرمز پخته را بدون آب روی سالاد بریزید.
4 ـ برای تهیه سس این سالاد سس مایونز، سس خردل، ماست، آب لیمو ترش، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را داخل یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس سس آماده را هنگام سرو روی سالاد بریزید و میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو