طرز تهیه جوجه سنگی به روش رستورانی نرم و لذیذ بدون منقل
به گزارش زرین گراف، آیا تا حالا جوجه کباب سنگی درست نموده اید؟ جوجه کباب سنگی، یکی از روش های آسان و بی دردسر برای تهیه است. اگر می خواهید دود، سیاهی زغال و زحمت گداخته کردن زغال برای درست کردن جوجه را نداشته باشید ولی طعم جوجه کباب را بچشید، جوجه سنگی، برترین انتخاب است. این جوجه کباب، طعم خوشمزه و بافت نرمی دارد و به راحتی می توانید در خانه آن را برای شام و درست کنید. در این مقاله از در دستور طرز تهیه جوجه سنگی و فوت و فن های تهیه و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه جوجه سنگی در یک نگاه
ابتدا، مرغ را بشویید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهد. سپس مرغ را جوجه کبابی خرد کنید. مواد مرینیت جوجه سنگی را آماده کنید و آن را در مواد بخوابانید تا چند ساعت خوب مزه دار گردد. در حین مزه دار شدن مرغ ها و نیم ساعت قبل از آغاز به پخت جوجه های سنگی، سیخ های چوبی را در میزانی آب خیس کنید. سنگ ریزه ها را کاملا بشویید تا هیچ آلودگی و گرد و خاکی روی آنها باقی نماند. سنگ ها باید هم میزان و مثل سنگ نان سنگک باشند. سنگ ها را خشک کنید. سپس آنها را کف یک تابه یا قابلمه بریزید تا کاملا قسمت کف ظرف را بپوشاند. قابلمه یا تابه عمیقی که سنگ ها را کف آن ریخته اید، روی حرارت بگذارید. حرارت را روی حالت میانه قرار دهید و درب ظرف را ببندید تا به مدت 30 دقیقه سنگ ها روی حرارت کاملا داغ شوند. در نهایت سیخ های جوجه و سیخ های گوجه فرنگی را روی سنگ ریزه های داغ بچینید تا کباب شوند.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه جوجه سنگی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب سنگی (برای 2 تا 3 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت مرغ (با استخوان یا بدون استخوان) | 1 کیلوگرم |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد درشت |
روغن زیتون یا روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
کره | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا | به میزان دلخواه |
گوجه فرنگی | برای کباب کردن به دلخواه |
فلفل دلمه ای یا قارچ | برای کباب کردن به دلخواه |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 قاشق مرباخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد: 2 تا 8 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت جوجه سنگی: 20 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه جوجه سنگی
در طرز تهیه جوجه سنگی می توانید بدون هیچ کثیفی و آلودگی، جوجه کباب را آماده کنید. فقط از تمیز بودن سنگ هایی که می خواهید روی آنها جوجه را بپزید، مطمئن شوید. در ادامه مراحل تهیه جوجه کباب سنگی روی اجاق را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: مرغ را آماده کنید
ابتدا، مرغ را بشویید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهد. مرغ را در میزان های مناسب برای جوجه زدن، روی تخته آشپزخانه برش بزنید. تکه های مرغ برش خورده را در یک کاسه قرار دهید و کنار بگذارید.
برای خرید گوشت مرغ می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله دوم: مواد مرینیت جوجه کباب را آماده کنید
یک پیاز درشت را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. بهتر است پیاز را رنده نکنید چون اگر پیازها روی مرغ بمانند و آنها را کباب کنید، می سوزند و ظاهر جوجه خراب می گردد. پیازها را به کاسه تکه های جوجه اضافه کنید. سیر ها را هم پوست بگیرید و خرد کنید و به مرغ ها بیفزایید. می توانید از پودر سیر هم به جای خود سیر بهره ببرید.
برای تهیه پودر سیر می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: بقیه مواد مرینیت را به مرغ اضافه کنید
بعد از اضافه کردن پیاز و سیر، نوبت به افزودن پودر آویشن، پودر فلفل پاپریکا، پودر فلفل سیاه، نمک، روغن زیتون، سس مایونز و کمی زعفران دم نموده است. یک دستکش یک بار مصرف بپوشید و تکه های جوجه را با مواد مرینیت کمی ماساژ دهید تا جوجه ها کاملا با مواد، آغشته شوند.
شما می توانید پودر آویشن، پودر فلفل پاپریکا، پودر فلفل سیاه، نمک، روغن زیتون، سس مایونز و زعفران باکیفیت را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: جوجه ها را استراحت دهید
بعد از مخلوط کردن مواد با هم، روی کاسه را با یک سلفون بپوشانید و ظرف حاوی جوجه ها را در یخچال قرار دهید تا به مدت حداقل 2 ساعت بمانند و جوجه ها در مواد مرینیت طعم دار شده و بافت آنها نرم گردد.
مرحله پنجم: لوازم پخت جوجه را آماده کنید
در حین مزه دار شدن مرغ ها و نیم ساعت قبل از آغاز به پخت جوجه های سنگی، سیخ های چوبی را در میزانی آب خیس کنید. سنگ ریزه ها را کاملا بشویید تا هیچ آلودگی و گرد و خاکی روی آنها باقی نماند. سنگ ها باید هم میزان و مثل سنگ نان سنگک باشند. سنگ ها را خشک کنید. سپس آنها را کف یک تابه یا قابلمه بریزید تا کاملا قسمت کف ظرف را بپوشاند.
مرحله ششم: سنگ ها را روی حرارت بگذارید
قابلمه یا تابه عمیقی که سنگ ها را کف آن ریخته اید، روی حرارت بگذارید. حرارت را روی حالت میانه قرار دهید و درب ظرف را ببندید تا به مدت 30 دقیقه سنگ ها روی حرارت کاملا داغ شوند. فلفل دلمه ای ها را بشویید و درشت خرد کنید. سپس جوجه ها را از یخچال بیرون بیاورید. پیاز و سیر جوجه ها را از روی مرغ ها بردارید. جوجه ها را به همراه فلفل دلمه ای ها به سیخ بزنید. قسمت های با استخوان و بدون استخوان را جداگانه سیخ بزنید.
مرحله هفتم: جوجه ها را روی سنگ کباب کنید
وقتی جوجه ها را به سیخ زدید، گوجه فرنگی ها را بشویید و اگر درشت هستند، آنها را نصف کنید. گوجه فرنگی ها را هم سیخ بزنید. سپس درب قابلمه یا تابه را بردارید. سنگ ها باید کاملا داغ شده باشند. به ترتیب، سیخ های جوجه و سیخ های گوجه فرنگی را روی سنگ ریزه های داغ بچینید.
مرحله هشتم: روی جوجه ها کره و زعفران بمالید
وقتی یک طرف جوجه ها طلایی شد، آنها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم طلایی گردد. در اواخر پخت جوجه سنگی، روی جوجه ها، کمی کره بمالید. سپس با برس آشپزی، روی جوجه ها را زعفران بمالید. جوجه ها را تا وقتی که کاملا مغز پخت شوند، روی حرارت سنگ ها بگذارید.
انواع کره حیوانی و گیاهی را از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می توانید بخرید.
مرحله نهم: جوجه کباب سنگی را سرو کنید
در آخر، وقتی جوجه ها نرم شدند و پختند، آنها را از روی سنگ ها بردارید. جوجه ها را از سیخ بکشید. گوجه فرنگی های کبابی شده را هم از سیخ بکشید. جوجه کباب سنگی را با گوجه کبابی، ، یا نان و سبزی خوردن، سرو کنید.
برنج ایرانی یا خارجی باکیفیت و انواع نان را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه جوجه سنگی
- جوجه سنگی را می توانید به روش های مختلف مثل جوجه کباب کاری، جوجه کباب لاری، جوجه کباب مکزیکی و … مزه دار نموده و بعد آنها را کباب کنید. در این روش، فقط شیوه پخت جوجه فرق می نماید ولی می توانید انواع جوجه و حتی کباب کوبیده را هم به روش سنگی تهیه کنید.
- در صورت تمایل به جای سس مایونز می توانید از ماست چکیده یا ماست پرچرب هم بهره ببرید. انواع ماست را به روش های اینترنتی و حضوری از تهیه کنید.
- اگر به مواد مرینیت، آبلیمو اضافه می کنید، مرغ را برای مدت زیاد مثلا 8 تا 12 ساعت، استراحت ندهید. این کار باعث سفت شدن مرغ می گردد. اضافه کردن آبلیمو برای زمانی مناسب است که مرغ را نهایتا 3 تا 4 ساعت با مواد استراحت دهید. در این صورت مرغ، نرم می گردد.
- اگر از قطعات با استخوان و بدون استخوان مرغ، در طرز تهیه جوجه سنگی استفاده می کنید، سیخ مربوط به قطعات بدون استخوان را جدا و سیخ تکه های با استخوان را هم جدا بزنید. چون زمان پخت جوجه های با استخوان و بدون استخوان فرق می نماید و ممکن است وقتی یکی از قسمت ها پخت، قسمت دیگر نپخته بماند.
- در طرز تهیه جوجه کباب سنگی روی گاز، باید سنگ ها میزان مشابهی داشته باشند و حتما قبل از کباب کردن جوجه ها، روی حرارت داغ شده باشند.
- در هنگام کباب کردن جوجه ها، در قابلمه یا تابه را بردارید تا جوجه ها در هنگام کباب شدن، آب نیندازند.
فوت و فن های خوشمزه شدن جوجه کباب سنگی
سنگ مخصوص کباب کردن جوجه سنگی چیست؟
برای کباب کردن جوجه ها روی سنگ، از سنگ مخصوص نان سنگک بهره ببرید. این سنگ ها، هم میزان مناسبی دارند و هم در اثر حرارت، مسئله ای برایشان پیش نخواهد آمد.
چرا جوجه کباب سنگی سفت می گردد؟
1- اگر در مواد مرینیت از آبلیمو و بیش از میزان، نمک استفاده نموده باشید، اگر جوجه ها برای مدت طولانی با مواد استراحت داده شوند، سفت می شوند.
2- اگر سنگ ریزه ها کاملا داغ نباشند و مدت زیادی روی حرارت ملایم سنگ ها بمانند، جوجه کباب سفت و خشک می گردد.
3- اگر کره را از همان ابتدای کباب کردن جوجه ها، روی آنها بمالید. کره را باید در اواخر پخت به کار ببرید تا باعث نرمی جوجه ها شوند.
منبع: افق کوروش