مقاله: گرده مغزی نان سنتی تویسرکانی ها

به گزارش زرین گراف، سال گذشته مستندنگاری فرایند پخت گرده مغزی توسط یکی از فعالان این عرصه در جشنواره گردو انجام شد، یک مرحله دیگر باقی مانده که سعی می کنیم بعد از فروکش کردن کرونا در یکی از روستا به شکل سنتی تر پرونده را برای ثبت ملی این میراث ارزشمند تویسرکان تکمیل و به وزارت میراث فرهنگی ارسال کنیم، ان شاءالله که هر چه زودتر شاهد ثبت ملی این نوع نان به عنوان یکی از سوغاتی ها خاص و منحصر به فرد شهرستان باشیم.

مقاله: گرده مغزی نان سنتی تویسرکانی ها

وجود درختان کهنسالی، چون درخت گردوی آسیه با حدود 550 سال قدمت در منطقه سرابی حکایت از پراهمیت بودن این محصول در سفره تویسرکانی ها دارد و همزمان با کاشت و برداشت این محصول پخت آش ها، غذا ها و نان های وابسته به مغز گردو نیز رواج پیدا نموده است.

محمد جواد فتحی، کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی تویسرکان هم در این زمینه عنوان می نماید: شهرستان تویسرکان با توجه به سابقه تاریخی و سکونتگاهی یکی از مراکز مهم استان همدان است که پیشینه قدیمی آن به لحاظ فرهنگی سبب شده که تنوع فرهنگی، اقدامات و نوآوری های آن ها در حوزه های مختلف شاخص باشد، از جمله این نوآوری ها می توان به دست پیدا کردن به ویژگی های جدیدتر در شیوه زندگی در انواع غذا ها و خوراکی ها و تنوع در آن ها به واسطه تنوع محصولاتی که در منطقه وجود داشته، اشاره نمود، این امر سبب شده مردم تویسرکان بتوانند از نعمات موجود در شهرستان، چون از محصولات کشاورزی نظیر گردو در سبد غذایی خانوار خود بهره کافی ببرند.

منبع مقاله: گرده مغزی نان سنتی تویسرکانی ها

انتشار: 3 دی 1400 بروزرسانی: 3 دی 1400 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1091

به "مقاله: گرده مغزی نان سنتی تویسرکانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقاله: گرده مغزی نان سنتی تویسرکانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید