طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای خانگی و خوشمزه
به گزارش زرین گراف، کیک اسفنجی خامه ای از پرطرفدارترین کیک ها در دنیای شیرینی پزی به شمار میرود که کوچک و بزرگ آن را دوست دارند. این کیک که از کیک اسفنجی ساده و خامه تشکیل می گردد، گزینه مناسبی برای جشن ها و میهمانی ها است. با دانستن دستور کیک اسفنجی ساده و انواع فیلینگ ها به آسانی می توانید در منزل انواع کیک ها را تهیه کنید. ما در ادامه طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای را برای دورهمی هایتان خواهیم گفت.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی خامه ای
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر سه چهارم قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ سه عدد
- خامه 150 میلی لیتر
- شکر 75 گرم
- آرد همه منظوره 75 گرم
طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای
1. فر و قالب کیک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای باید قبل از هر کاری فر را روشن نموده تا برای پخت کیک گرم گردد. فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. در ادامه یک قالب کیک 18 سانتی متری انتخاب و آن را با کمی روغن چرب کنید. درون قالب، کاغذ روغنی بیاندازید. بهتر است کمی میزان کاغذ روغنی را بیشتر از میزان قالب بگیرید تا از اطراف آن آویزان باشد. این کار به بیرون آوردن سریع تر کیک یاری می نماید.
2. جداسازی سفیده و زرده تخم مرغ
در دومین مرحله از طرز تهیه این کیک خامه ای، دو کاسه بزرگ انتخاب کنید تا سفیده و زرده های تخم مرغ را در هریک جدا جدا بریزید. در ادامه سفیده های تخم مرغ را در کاسه ای ریخته و آن را با هم زن خوب بزنید. مخلوط سفیده باید در ظاهر خشک به نظر برسد و به راحتی از روی هم زن و کاسه نریزد. شکر را آرام آرام به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و دوباره با هم زن بزنید.
حال که مخلوط شکر و تخم مرغ آماده است، به سراغ ظرف زرده ها بروید و آن ها را هم با هم زن بزنید تا به رنگ کرمی دربیایند. بعد از آماده سازی زرده ها، آن ها را به تدریج به ظرف سفیده تخم مرغ و شکر اضافه نموده و به آرامی هم بزنید. به یاد داشته باشید این مخلوط را باید آن قدر هم بزنید که غلیظ شده و رد هم زن روی آن نمایان گردد.
3. آرد الک شده را اضافه کنید
آرد، بیکینگ پودر و نمک را در ظرفی جداگانه سه بار الک کنید. بعد از الک کردن، آرد الک شده را آرامی به مخلوط بالا اضافه کنید. دقت داشته باشید که آرد با مخلوط حسابی ترکیب گردد. هم زدن باید به آهستگی و به صورت دورانی باشد تا هوای درون ظرف خارج نگردد. وانیل را در این مرحله به مخلوط اضافه کنید و دوباره به آرامی هم بزنید.
4. کیک را درون قالب بریزید
مایه کیک را درون قالب از قبل آماده شده بریزید و چندباری آن را روی یک سطح صاف به زمین بزنید تا هوای اضافه آن گرفته گردد. این کار به پف بهتر کیک یاری خواهد نمود. در ادامه قالب را درون فری که از قبل با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده بگذارید. زمان پخت را برای 20 تا 15 دقیقه تنظیم کنید. در این مدت در فر را باز نکنید که کیک خام می ماند.
5. کیک را از فر خارج کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای در فر را باز کنید و یک سیخ چوبی درون کیک فرو کنید. اگر مایه کیک به آن نچسبیده بود، کیک اسفنجی خامه ای شما آماده است. در صورت چسبیدن مقداری مایه کیک به سیخ چوبی، زمان بیشتری بدهید تا کیک کامل پخته گردد. بهتر است کیک بعد از پخته شدن، برای 10 دقیقه در فر بماند تا کمی خنک گردد.
قالب کیک را بیرون آورده و با یاری کاغذ های روغنی که از اطراف قالب آویزان است، کیک را بیرون بیاورید. بعد از بیرون آوردن کیک، آن را روی توری بگذارید تا کامل خنک گردد.
6. کیک را خامه کشی کنید
نوبت به خامه کشی و فیلینگ کیک اسفنجی تان می رسد. بعد از آن که کیک را به صورت افقی و لایه لایه برش دادید، لایه های کیک را با آب قند کمی خیس کنید تا مرطوب بمانند. برای فیلینگ کردن آن ها هم می توانید از گردو و موز بهره ببرید. بعد از فیلینگ کردن لایه ها، خامه روی آن ها بمالید و روی یکدیگر بگذارید. بهتر است از همان ابتدا لایه های کیک روی پایه گردان کیک قرار بگیرند تا خامه کشی برایتان راحت تر باشد. در ادامه با یاری لیسک خامه کشی کنید.
در خاتمه با توجه به سلیقه تان کیک را با یاری برش های میوه و پودرقند تزئین کنید.
یکی دیگر از روش هایی که برای تزئین روی کیک از آن می توانید بهره ببرید، خامه شکلاتی است، طرز تهیه خامه شکلاتی برای روکش کیک که در کتاب کاله آمده است.
کیک اسفنجی خامه ای را به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
نکات تکمیلی سرآشپز برای پخت بهتر کیک اسفنجی خامه ای
کیک اسفنجی خامه ای با روش های مختلف فیلینگ و خامه کشی می گردد اما دانستن برخی از ترفندها به پخت بهتر کیک یاری می نماید. در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.
کیک اسفنجی خامه ای را چگونه برش می دهند؟
چاقوی دندانه دار تیز اولین وسیله ای است که برای برش کیک به آن احتیاج دارید. کیک را روی میز قرار دهید. سطح آن را با توجه به تعداد لایه های مورد نظرتان، با یاری خلال دندان علامت گذاری کنید. با یک دست کیک را نگه دارید و با دست دیگر یا یاری شخصی دیگر، چاقو را به آرامی حرکت و برش دهید.
برای خامه کشی و تزئین کیک اسفنجی خامه ای به چه وسایلی احتیاج داریم؟
برای خامه کشی کیک های اسفنجی از ابزارهای متعددی می توان استفاده کرد. از مهم ترین آن ها می توان به پایه گردان برای نگه داشتن لایه های کیک، چاقوی دندانه ای برای برش کیک، کاردک برای خامه کشی، قیف و ماسوره برای تزئین اشاره نمود.
با چه روش هایی می توان کیک اسفنجی خامه ای را تزئین کرد؟
برای تزئین کیک به ویژه کیک های تولد همواره باید سلیقه خودتان را مدنظر قرار دهید، ما این جا تنها می توانیم به شما ایده بدهیم. یک گزینه مناسب برای روی کیک، ریختن سس شکلاتی است، که می توانید طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک را از کتاب کاله بخوانید.
شما حتی می توانید خلاقیت تان را به کار بگیرید و یک لایه از کیک را گاناش و لایه دیگر را خامه بمالید. طرز تهیه گاناش شکلاتی بسیار آسان است و با یک بار آزمون و خطا آن را یاد می گیرید.
با خواندن مطلب کیک شکلاتی به آسانی می توانید ده ها ایده برای تزئین کیک اسفنجی خامه ای بردارید.
کیک اسفنجی خامه ای را با چه روش هایی می توان تهیه کرد؟
مهم ترین علت محبوبیت کیک های اسفنجی درست کردن آن ها با روش های فرق دارد. کتاب کاله به شما خواهد گفت که در صورت نبود فر چگونه کیک تهیه کنید. طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه و طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله