خواص گل پامچال در درمان بیماری ها

به گزارش زرین گراف، خواص گل پامچال (Primrose) شامل بهبود سندرم پیش از قاعدگی و مسائل دوران یائسگی، درمان اختلالات تنفسی، تسکین سردردهای عصبی و میگرن، بهبود روماتیسم های مفصلی و یاری به درمان اختلالات کلیوی است.

خواص گل پامچال در درمان بیماری ها

گل پامچال از گل های زیبای بهاری است و علاوه بر جنبه زینتی آن از خواص درمانی گسترده ای نیز برخوردار است. گل، برگ و ریشه این گیاه قسمت های مورد استفاده دارویی گیاه هستند و از برگ و گل این گیاه چای و دمنوش تهیه می گردد. برای آشنایی با خواص درمانی گل پامچال با خبرنگاران همراه شوید.

گل پامچال (Primrose)
طریقه مصرف
  • دمنموده
  • جوشانده
  • کاربرد موضعی روغن پامچال
  • کمپرس گل پامچال
خواص درمانی
  • درمان اختلالات تنفسی مانند آسم، تنگی نفس، سیاه سرفه، برونشیت، ذات الریه، سرماخوردگی، سرفه
  • درمان اختلالات کلیوی
  • درمان ناراحتی های عصبی مانند تشنج، هیستری، لرزش و تسکین سردردهای عصبی و میگرن
  • درمان خون مردگی، دردهای موضعی، کوفتگی و ورم ناشی از ضربه ها
  • ضد عفونی، ضد انگل و ضد کرم
  • بهبود روماتیسم های مفصلی
  • کاهش افسردگی، اضطراب و استرس
مضرات
  • از مصرف خودسرانه و بیش از حد مجاز پرهیز گردد.

خواص گل پامچال

  • گل پامچال حاوی اسیدهای چرب لازم است که در تنظیم و بهبود عملکرد غدد هورمونی زنان تاثیر مثبت دارد.
  • استفاده از چای و دمنوش این گل برای زنان بسیار مفید است و علائم قبل از قاعدگی (سندرم پیش از قاعدگی) و بعد از یائسگی را تسکین می دهد. همچنین موجب شفافیت و چسبناکی ترشحات زنانه و تخمک شده و باعث می شوند تخمک ها برای مدت طولانی تری در دهانه رحم زنده بمانند و تا ده روز بتوانند به راحتی با اسپرم ترکیب شوند، از این رو بر افزایش قدرت باروری تاثیر مثبت دارند.
  • استفاده از این گل در کاهش درد و حساسیت سینه ها ناشی از افزایش هورمون پرولاکتین موثر است.
  • در طب سنتی از جوشانده گل پامچال برای درمان اختلالات تنفسی مانند سیاه سرفه، برونشیت، ذات الریه، سرماخوردگی، سرفه های خشک و مزمن استفاده می گردد. گل های این گیاه خاصیت خلط آور دارد و به طور ویژه در درمان آسم و تنگی نفس موثر است.
  • یاری به درمان اختلالات عصبی مانند تشنج، هیستری، لرزش و تسکین سردردهای عصبی و میگرن از دیگر خواص گل پامچال است.
  • استفاده از جوشانده ریشه پامچال در درمان اختلالات کلیوی، مثانه و مجاری ادرار مفید است.
  • کمپرس جوشانده ریشه پامچال برای درمان خون مردگی، دردهای موضعی، کوفتگی و ورم ناشی از ضربه ها مفید است.
  • پامچال خاصیت ضد عفونی کننده و ضد انگل دارد، انگل های روده را از بین می برد و باعث بهبود حالت تهوع می گردد.
  • این گیاه خاصیت ادرارآور دارد و از این طریق به دفع سموم بدن مانند سدیم، اسید، چربی و … یاری می نماید.
  • خاصیت تب بر از دیگر خواص درمانی پامچال است.
  • از گل پامچال روغنی تهیه می گردد که با نام روغن پامچال معروف است. استعال موضعی این روغن گیاهی، برای پاکسازی پوست بسیار مفید است و از افتادگی پوست پیشگیری و به کاهش چین و چروک یاری می نماید.
  • روغن پامچال و چای گیاهی آن خاصیت ضد افسردگی دارد و باعث کاهش استرس و اضطراب می گردد.
  • در طب سنتی از گیاه پامچال برای حل کردن اسید اوریک و بهبود روماتیسم های مفصلی استفاده می گردد، به این منظور می توانید دمنموده گل آن را به صورت نوشیدن و برگ آن را به صورت مرهم بهره ببرید.

مشخصات گل پامچال

گل پامچال از گل های بهاری است و از اواخر اسفند تا اردیبهشت گلدهی دارد. این گیاه در چمنزارها به صورت خودرو وجود دارد. همچنین کاشت و پرورش آن در فضای سبز و گلدان بسیار ساده است. پامچال گیاهی علفی، چند ساله با برگ های کرکدار بیضی شکل است. بخش های دارویی این گیاه گل، برگ و ریشه گیاه است. برای استفاده دارویی از گیاه، اوایل بهار قبل از رویش گیاه و اوایل پاییز اقدام به جمع آوری ریشه ها می گردد. ریشه ها در این زمان بالاترین مقدار مواد موثر را دارند. همچنین زمان مناسب برای جمع آوری گل ها هنگامی است که کاملا باز شده باشند. گل ها را باید بدون کاسبرگ ها برداشت نمود و در دمای 70 تا 80 درجه سانتیگراد خشک می شوند. برای آشنایی با نحوه کاشت، تکثیر و نگهداری از گل پامچال مطالعه مطلب زیر را پیشنهاد می کنیم.

بیشتر بخوانید: نحوه تکثیر و نگهداری گل پامچال در گلدان

طریقه مصرف گل پامچال

کمپرس گل پامچال: برای تهیه کمپرس و استفاده از گل پامچال به عنوان مرهم، 100 گرم از ریشه تازه گیاه را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آب نصف گردد، سپس پارچه ای را به آن آغشته نموده محل را کمپرس کنید.

دم نموده گل پامچال: برای تهیه دمنوش این گیاه مقدار 10 تا 20 گرم از ریشه و گل پامچال را در نیم لیتر آب ریخته 20 دقیقه بخیسانید. سپس با حرارت ملایم اجازه دهید تا جوش آید. 5 دقیقه جوشانده و به مدت 10 دقیقه دم گردد. از این دمنوش روزی 5 فنجان میل گردد.

مضرات گل پامچال (موارد احتیاطی و منع مصرف)

همانند سایر گیاهان دارویی مصرف بیش از اندازه و خودسرانه گیاه پامچال مضر است. همچنین توصیه می گردد قبل از مصرف با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت گردد و همراه با داروهای شیمیایی به ویژه داروهای مربوط به بیماری های عصبی مانند داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی همزمان مصرف نگردد.

گروه گیاهان خبرنگاران

منبع: ستاره
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 627

به "خواص گل پامچال در درمان بیماری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص گل پامچال در درمان بیماری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید