الزام به ارائه برنامه های محیط زیستی در کنار توسعه ورزش قهرمانی
به گزارش زرین گراف، تهران (پانا) - همزمان با گرامیداشت هفته ملی هوای پاک با شعار هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی، بعد از ظهر امروز مراسم افتتاح بوستان المپیک، با حضور معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، رییس کمیته ملی المپیک، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولین، قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور در پارک طبیعت پردیسان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، سیدرضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک در این برنامه با اشاره به اینکه وقتی از المپیک صحبت می شود تصور این است که المپیک یعنی ورزش قهرمانی، سکو و سکه در حالی که معنای حقیقی المپیک فرهنگ، زیست و ورزش است، گفت: ورزش یعنی پهلوانی، فضیلت، اخلاق و معرفت.
وی افزود: برنامه ای که امروز به همت محیط زیست انجام می شود و باید صمیمانه از این مجموعه قدردانی کرد یک کار نمادین است که در 31 استان در قالب برنامه ای مدون دنبال خواهد شد.
صالحی امیری با بیان اینکه از سال 2000 توسعه محیط زیست در کلیه برنامه های المپیک قرار گرفته و همه کمیته های المپیک در 206 کشور موظف هستند که برنامه هایی را برای توسعه محیط زیست میان جامعه ورزشی با همکاری دولت ها و سازمان های مربوطه تعریف کنند، گفت: اخیرا الزام تازهی ایجاد کرده اند که بر اساس آن هر کشوری که متقاضی برگزاری یک رویداد ورزشی است باید برنامه توسعه محیط زیست را هم ارائه کند.
رییس کمیته ملی المپیک ادامه داد: یکی از معیارهای ارزیابی کمیته بین المللی المپیک در کشورها، میزان توجه به حوزه محیط زیست است و در کنار هر برنامه ای که برای توسعه ورزش قهرمانی در کشور داریم باید یک برنامه و نقشه راه محیط زیستی هم داشته باشیم.
وی با اشاره اینکه تداوم این کار جنبشی را در سطح ملی ایجاد خواهد کرد که همان جنبش محیط زیست از طریق ورزش است، بیان داشت: بر اساس جلساتی که با سازمان حفاظت محیط زیست داشته ایم به این جمع بندی رسیدیم قهرمانان ما به عنوان نمادهای مردمی، مسئولیتی را در حوزه محیط زیست قبول کنند و یکی از آن ها هم فرهنگسازی در این حوزه است.
رییس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران شرح داد: ما متعهد شده ایم برای توسعه محیط زیست در حوزه ورزش قهرمانی و حوزه پیشکسوتان منابع بودجه ای مشخصی را هزینه کنیم.
نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این برنامه با اشاره به اینکه حدود 12 سال پیش به مانند امروز پردیس مدال آوران را تاسیس کردیم که قرار شد قهرمانان به شکل نمادین اقدام به درختکاری کنند، افزود: راضی هستم که امروز این موضوع به شکل وسیعتری تحقق پیدا کرده است.
وی گفت: امروزه به معنای واقعی حس می کنیم که لازمه حفظ محیط زیست حضور ورزشکاران در این عرصه و موضوع مهم است.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما در دوره تازه با توجه به این رویکرد که اساسا نمی توانیم بدون کمک مردم کاری را انجام دهیم و نیروی کافی برای حفاظت محیط زیست نداریم، بدنبال استفاده از همه ظرفیت ها خصوصا پتانسیل ویژه ورزشکاران در این حوزه هستیم، شرح داد: درهای سازمان حفاظت محیط زیست به روی همه عزیزان باز است و هرکدام از این قهرمانان می توانند علمدار یک حوزه محیط زیست باشند و کمک کنند تا محیط زیست مظلوم ما حفظ شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه کشور ما هم کشور محیط زیستی است و هم کشور ورزش دوست، گفت: ما اعتقاد داریم که داشتن یک محیط زیست سالم می تواند به نشاط جامعه کمک کند.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین افزود: در حوزه ترویج و توسعه درختکاری در پی کاشت گونه های بومی و سازگار با محیط در کشور هستیم و این اتفاق امروز در پارک پردیسان با حضور ورزشکاران و قهرمانان ورزشی و پیشکسوتان این حوزه محقق شده است.
مرادی در خاتمه با اشاره به یک باور بومی مردم منطقه کاراییب افزود: این مردمان معتقدند که وقتی آخرین دریا سمی شد، آخرین رودخانه خشکید و آخرین ماهی صید شد، آنوقت حس می کنیم که نمی توانیم پول بخوریم و من امیدوارم با کمک هم بتوانیم محیط زیستی سالم داشته باشیم.
سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مسائل محیط زیستی امروز برنامه ریزان و حتی مردم کشورمان را با چالش هایی روبرو کرده، افزود: یکی از مهمترین مسائل امروز دنیا بحث گرمایش دنیای و تغییرات اقلیمی بویژه در منطقه خاورمیانه است.
وی با بیان اینکه کشور ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین تاثیر را در بحث گرمایش دنیای دیده، گفت: اگر به پارامترهای اصلی اقلیم در کشور نگاه کنیم کشور ما 3 درجه از میانگین دمایی دنیا بالاتر بوده و در خصوص پارامتر بارندگی نیز بر اساس میانگین دنیای حدود یک چهارم بارش دنیا را دریافت می کنیم و این موضوعات در کنار هم نشان دهنده این است که کشور ما نسبت به دنیا با سرعت بیشتری در حال گرم شدن است و این ها مسائلی هست که باید مد نظر قرار گیرند.
محمودی ادامه داد: در کنار این، برنامه ریزی نادرست در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی باعث شده امروز با مسائل عدیده ای در این حوزه روبرو باشیم و اگر بخواهیم به آینده امیدوار باشیم حتما باید به مشارکت مردم در حوزه محیط زیست توجه بیشتری کنیم زیرا محیط زیستی که مردم در آن نقشی نداشته باشند ارزشی نداشته و پیروز نخواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه اساس آموزش آگاهی است و آگاهی اساس دانش و و دانش پایه پیشرفت هر جامعه ای است، شرح داد: باید شهروندان را در این حوزه آموزش دهیم و بیشتر با مسائل حوزه محیط زیست درگیر کنیم و این قبیل برنامه ها می تواند بسیار موثر باشد.
محمودی در خاتمه با اشاره به اینکه پیروز ترین حضور کشور ما در المپیک در سال جاری اتفاق افتاده و باید از این فرصت برای پیوند زدن این پیروزیت بزرگ با مسائل محیط زیستی بهره ببریم، بیان داشت: این موضوع اساس کار ما شد در اقدامی مشترک برای آگاهی رسانی به شهروندان در حفظ محیط زیست اقدام به درختکاری کنیم و این کارهای مشترک اتفاقی پیروز و ماندگار خواهد بود و امیدواریم که برنامه ای مدون و آینده دار برای حفظ محیط زیست باشد.
این گزارش همچنین می افزاید: در خاتمه این مراسم از یادمان بوستان المپیک رونمایی شد و ضمن قرات میثاق نامه حفاظت از محیط زیست از سوی یکی از ورزشکاران المپیک، نهال هایی از طریق حاضرین کاشته شد.
منبع: خبرگزاری پانا