استیک گوساله خانگی با سس مخصوص

به گزارش زرین گراف، استیک گوساله قسمتی از گوشت فیله یا راسته گوساله است که رگه هایی از چربی دارد و پس از مزه دار شدن به صورت گریل پخته می شود. استیک گوساله خانگی با سس مخصوص، غذایی خوشمزه و پرطرفدار بوده که افراد علاقه مند به گوشت قرمز به ندرت می توانند از خوردن آن چشم پوشی کنند.

استیک گوساله خانگی با سس مخصوص

خبرنگاران | سرویس آشپزی - استیک یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیاست که با گوشت راسته یا فیله گوسفند، گاو، گوساله و خوک درست می شود و طعمی شبیه به کباب برگ یا کباب چنجه دارد. درجه حرارت پخت استیک، بسته به اینکه از چه نوع گوشتی برای تهیه آن استفاده می شود متفاوت است و درجه های پخت استیک بسته به مدت زمانی که حرارت می بیند به چهار گروه تقسیم می شود:

  • کاملا خام (Blue Rare)؛
  • خام (Rare)؛
  • خام مدیوم (Medium Rare)؛
  • مدیوم (Medium)؛
  • مدیوم خوب (Medium well)؛
  • کاملا پخته (Well done).

در استیک خام، سطح بیرونی پخته شده و درون آن خام است و هرچه درجه پخت استیک به سمت مدیوم و کاملا پخته پیش می رود استیک، مغز پخت تر می شود. درجه پخت استیک کاملا سلیقه ای است و بر روی ارزش غذایی آن تاثیری ندارد. استیک گوساله، یکی از انواع استیک است که با گوشت فیله گوساله درست شده و معمولا با سس مخصوصی سرو می شود.

طرز تهیه استیک گوساله

مواد لازم
فیله گوساله250 گرم
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
نمک1/4 قاشق چایخوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
  • قبل از پختن استیک، گوشت را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید حدود یک ساعت در دمای محیط قرار گیرد تا دمای آن افزایش یابد و گرما از طریق منافذ گوشت به مغز آن نفوذ کند. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تابه یا گریل کاملا داغ شده تا استیک کاراملیزه و خوشمزه شود.
  • در حین پختن، هر دقیقه یکبار استیک را برگردانید تا مطمئن شوید کاملا پخته است.
  • بعد از پختن، استیک را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با مقداری روغن زیتون یا کره ذوب شده چرب کنید.

دستور تهیه:

  1. فیله گوساله را روی تخته آشپزی قرار داده و آن را با روغن زیتون، مقداری نمک و فلفل سیاه خوب مالش دهید تا کاملا به روغن آغشته شده و مزه دار شود.
  2. تابه یا گریل را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کاملا داغ شود. استیک را در تابه قرار داده و برای درجه خام مدیوم (Medium Rare) حدود 6 دقیقه بپزید یا اگر دوست دارید استیک شما به درجه کاملا پخته برسد مدت زمان بیشتری به پختن اختصاص دهید. هر دقیقه یکبار استیک را برگردانید تا دو طرف آن به یک اندازه بپزد.

برای مزه دار کردن بیشتر استیک یک یا همه موارد زیر را انجام دهید:

  1. یک بوته سیر را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هر بار که استیک را برمی گردانید آن را روی استیک بمالید.
  2. یک تکه کره را روی استیک در حال پختن بمالید، کره طعم و مزه فوق العاده ای به استیک می دهد.
  3. چند شاخه آویشن یا رزماری به دسته یک قاشق چوبی بسته و هر دقیقه روی استیک بمالید تا مزه دار شود.
  4. پس از اینکه دو طرف استیک پخته شد، آن را در بشقاب بکشید و عصاره گوشت جمع شده در تابه را روی آن بدهید.
  5. استیک گوساله را با یک چاقوی تیز برش زده و با سس مخصوص سرو کنید.

طرز تهیه سس مخصوص استیک گوساله

مواد لازم
زرده تخم مرغ2 عدد
سرکه2 قاشق غذاخوری
نمکاندکی
پودر موسیر1/2 قاشق چایخوری
جعفری و ترخون ساطوری1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  • کره را در ظرفی ریخته و روی حرات ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
  • زرده تخم مرغ ها را در ظرفی ریخته، روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و شروع به هم زدن زرده ها کنید. همین که زرده تخم مرغ تغییر رنگ داد، کره را به آن اضافه کنید، سپس سرکه را نیز افزوده و هم بزنید.
  • سس را از روی حرارت بردارید، پودر موسیر، جعفری و ترخون را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
  • این سس را بلافاصله همراه با استیک گوساله مصرف کنید.

استیک غذایی سرشار از پروتئین است که کالری بالایی دارد و مصرف آن برای تامین انرژی مورد نیاز بدن لازم است. به طور کلی هر 100 گرم گوشت استیک حاوی 17 گرم پروتئین بوده، بنابراین برای ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی بالایی دارند مفید است. البته نباید فراموش کرد که مصرف گوشت قرمز در افراد مسن و کسانی که به بیماری نقرس مبتلا هستند باید با احتیاط صورت گیرد.

منبع: setare.com
انتشار: 15 اسفند 1399 بروزرسانی: 15 اسفند 1399 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 662

به "استیک گوساله خانگی با سس مخصوص" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استیک گوساله خانگی با سس مخصوص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید