آشنایی با سه زوج قدرتمند غذایی
به گزارش زرین گراف، تهران (پانا) - برخی از مواد غذایی و خوراکی ها سال هاست که با همدیگر ترکیب می شوند و بسیاری از ما با آنها آشنا هستیم، مانند کره بادام زمینی و مربا، پنیر و بیسکویت، یا نخودفرنگی و هویج. اما خوراکی ها و مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که در کنار همدیگر هم طعم فوق العاده بهتری پیدا می نمایند و هم کیفیت مغذی تری به خود می گیرند.
به گزارش جام جم آنلاین، در ادامه این مطلب با 3 زوج غذایی قدرتمند و مهم آشنا خواهیم شد که عادت به خوردن آنها برای بدن مفید خواهد بود، عبارتند از:
1. زوج غذایی قدرتمند: غلات سبوس دار و سیر یا پیاز
افزودن پیاز یا سیر تفت داده به غذاهایی که همراه با نان سبوس دار خورده می شوند، کیفیت غذایی هر دوی این خوراکی ها را به طرز چشمگیری افزایش می دهد.
یافته های علمی جدیدتر نشان داده اند که این ترکیب حتی می تواند غلات سبوس دار را به محصولات سالم تر و اثربخش تر تبدیل کند.
براساس مطالعه مهمی که Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر نموده است، ترکیب کردن سیر یا پیاز (یا هر دوی آنها) با غلات سبوس دار می تواند به جذب بهتر آهن به وسیله بدن یاری کند.
جذب زینک (روی) نهفته در منابع گیاهی معمولا با کیفیت کمتری به وسیله بدن انجام می گیرد، اما همین زوج غذایی قدرتمند می تواند جذب زینک را هم تقویت کند.
توجه داشته باشید که دریافت آهن کافی برای اکسیژن رسانی مطلوب به سلول های بدن لازم است، در حالی که دریافت زینک (روی) هم برای داشتن سیستم ایمنی سالم و بعلاوه التیام و بازسازی زخم های بدن ضرورت دارد.
محققان هنوز از جزئیات این اثربخشی متقابل مطلع نیستند، اما گمان می نمایند که ترکیبات گوگردی موجود در سیر و پیاز، نقش مهمی در تقویت جذب آهن و روی دارند.
2. زوج غذایی قدرتمند: لوبیا و انواع سبزیجات
چیزی که این زوج غذایی را شدیدا قدرتمند می سازد، ترکیب شدن آهن (در لوبیا) با ویتامین C (در سبزیجات) است.
وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات می خورید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا یاری می رساند تا نهایتا به حالتی تبدیل شود که به سادگی به وسیله بدن جذب می شود. این اثربخشی به ویژه از این منظر اهمیت دارد که جذب آهن غیرهِم را تقویت می نماید.
آهن غیرهِم که جذب سخت تری دارد، در این منابع گیاهی یافت می شود؛ پنیر توفو، اسفناج، کشمش و غلات صبحانه غنی شده. ماهی، گوشت های قرمز و مرغ حاوی آهن هِم هستند که به راحتی به وسیله بدن جذب می شود.
اگر می خواهید از فواید برترین منابع گیاهی سرشار از ویتامین C بهره مند شوید باید هر روز از این سبزیجات بهره ببرید؛ انواع مرکبات (مانند نارنگی، پرتقال و...)، گل کلم، فلفل دلمه ای قرمز، جعفری و پاپایا.
3. زوج غذایی قدرتمند: گوجه فرنگی و روغن زیتون
افزودن چربی های سالم مانند روغن زیتون به میوه ها و سبزیجات می تواند به بدن در جذب بهتر مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینت ها یاری کند. مطالعه ای که اخیرا Free Radical Biology and Medicine منتشر نموده است، نشان می دهد کسانی که در طول هفته تا چندین وعده از گوجه فرنگی همراه با روغن زیتون استفاده می نمایند، سطح لیکوپن را به طرز چشمگیری در بدن افزایش می دهند.
لیکوپن ماده مهمی است که در گوجه فرنگی، فلفل قرمز و هندوانه یافت می شود و رنگ قرمز آنها را می سازد.
دریافت این ماده به طور منظم و مستمر، خطر ابتلا به سرطان پستان، بیماری های قلبی و بیماری های ریوی را کاهش می دهد.
منبع: خبرگزاری پانا