9 راه چاره موثر برای اینکه آلزایمر نگیرید

به گزارش زرین گراف، پروتئین آمیلویید بتا یک اسید آمینه پپتیدی است که موجب شکل گیری پلاک های آمیلویید در مغز افراد مبتلا به آلزایمر می گردد. بر اساس نتایج این تحقیقات، کلسترول عملکردی مانند یک سیگنال عصبی دارد که مقدار فراوری آمیلیویید بتا را تنظیم می نماید.

9 راه چاره موثر برای اینکه آلزایمر نگیرید

بعلاوه معین شد پروتئین دیگری موسوم به آپولی پروتئین (apoE) که حامل کلسترول به درون سلول های عصبی است، در مقدار خطر ابتلا به آلزایمر اثرگذار است. این نتیجه با نتایج تحقیقات ژنتیکی قبلی که نشان می دهد بین aopE و آلزایمر ارتباط وجود دارد، سازگار است. این مطالعه می تواند در تشخیص زودهنگام آلزایم و بیماری های شناختی موثر باشد.

با وجود این که برای آلزایمر هیچ درمان تایید شده ای وجود ندارد، بر اساس تحقیقات انجام گرفته، مدیریت سبک زندگی و کاهش فاکتورهای خطر می تواند مانع ابتلا به این بیماری گردد. در ادامه 9 راه چاره موثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری را به اختصار مورد آنالیز قرار می دهیم.

1- مکالمه به یک زبان دیگر را بیاموزید

دوزبانه بودن می تواند مهارت های شناختی را به طور کلی تقویت کند و به طور میانگین پیشرفت این بیماری را به مقدار چهار سال به تاخیر بیاندازد.

2- توان مغزی خود را تقویت کنید

به گفته محققان مرکز آلزایمر راش در آمریکا، افراد سالمندی که به طور مستمر به مطالعه کتاب و روزنامه می پردازند، جدول و معما حل می نمایند یا بازی های فکری انجام می دهند، ریسک ابتلا به آلزایمر را به مقدار 47 درصد کاهش می دهند.

3- از رژیم غذایی مدیترانه ای بهره ببرید

بر اساس تحقیقات دانشگاه کلمبیا، رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه ها، ماهی و چربی های غیراشباع با کاهش 48 درصدی ریسک ابتلا به بیماری های شناختی ارتباط دارد.

رژیم مدیترانه ای به طور معمول شامل چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون، آجیل و آووکادو، همراه با سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج و هویج است. این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسیدهای چرب نیترو می گردد. در رژیم غذایی مدیترانه ای جایی برای گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و قندهای مصنوعی وجود ندارد. استفاده از مقادیر زیاد میوه، سبزیجات، روغن زیتون، لوبیا و غلات و محصولات لبنی کم چرب در این رژیم غذایی توصیه شده است.

4- قهوه بنوشید

افرادی که روزانه 3 تا 5 فنجان قهوه مصرف می نمایند، ریسک ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را به مقدار 65 درصد کاهش می دهند.

5- فشار خون خود را کاهش دهید

کنترل فشار خون قبل یا در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر می تواند عوارض این بیماری را به تاخیر انداخته و کاهش دهد.

6- اسیدهای چرب مصرف کنید

اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی سالمون، کولی، مغز گردو و سایر مواد غذایی یافت می گردد، با کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و کند شدن اختلال های شناختی ارتباط دارد.

7- سیگار نکشید

ریسک ابتلای افرادی که در میانسالی سیگار می کشند، به بیماری آلزایمر 157 درصد بیش از افراد غیرسیگاری است. بعلاوه ترک سیگار در سنین پایین تر، به طور کلی موجب کاهش ریسک ابتلا به زوال عقل می گردد.

8- تحرک داشته باشد

به گفته محققان دانشگاه ایلینوی تمرینات هوازی میانه مانند پیاده روی می تواند اتصالات موجود در مدارهای مغزی را تقویت نموده و قابلیت های شناختی از جمله برنامه ریزی، اولویت بندی، انجام همزمان امور و تدوین استراتژی را بهبود بخشد.

9- استرس خود را کاهش دهید

به گزارش نشریه Neuroscience تجربیات استرس زا در زندگی با تشدید بیماری آلزایمر در ارتباط هستند. با وجود این فعالیت های کاهش دهنده استرس مانند یوگا و مدیتیشن می تواند منجر به بهبود کارنمودهای شناختی و کاهش شدت بیماری آلزایمر گردد.

منبع: همگردی
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1006

به "9 راه چاره موثر برای اینکه آلزایمر نگیرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 راه چاره موثر برای اینکه آلزایمر نگیرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید