عوارض مصرف زیاد دارچین

به گزارش زرین گراف، خبرنگاران - ترجمه از هدی بانکی: دارچین، گیاهی است که از پوسته درونی درخت دارچین تهیه می گردد. دارچین ادویه ای مشهور در تمام دنیاست که فواید زیادی برای سلامتی دارد، مانند کاهش ریسک دیابت، سرطان و بیماری قلبی. دو نوع دارچین وجود دارد:

عوارض مصرف زیاد دارچین

کاسیا: که به آن دارچین معمولی می گویند و نوعی است که بیشتر مردم از آن استفاده می نمایند.

سیلان: که به آن دارچین واقعی می گویند و طعمی سبُک تر داشته و تلخی اش نیز کمتر است.

دارچین کاسیا، بیشتر در فروشگاه ها یافت می گردد و نسبت به دارچین سیلان، بسیار مقرون به صرفه تر است. مصرف دارچین کاسیا در مقادیر کم خطری ندارد اما مصرف زیاد آن می تواند مسائلی برای سلامتی ایجاد کند، زیرا حاوی مقادیر زیادی از ترکیبی به نام کومارین است.

پژوهش ها نشان داده که خوردن زیاد کومارین می تواند به کبد آسیب زده و ریسک سرطان را بالا ببرد. در ضمن، مصرف زیاد دارچین کاسیا، عوارض جانبی دیگری نیز دارد که در این مطلب، به 6 مورد آن اشاره می کنیم.

1. آسیب کبد

کاسیا یا همان دارچین معمولی، منبع قابل توجهی از کومارین است. این نوع دارچین تقریبا حاوی 5 میلی گرم کومارین در هر قاشق چایخوری است، در حالیکه دارچین سیلان تنها ردی از کومارین دارد. اندازه مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، تنها 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. یعنی شما می توانید در طول روز، فقط نصف یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا مصرف کنید. متاسفانه مطالعات زیادی نشان داده اند که خوردن زیاد کومارین می تواند کبد را سمی نموده و به آن آسیب بزند. مثلا گزارش شده که یک زن 73 ساله، تنها با یک هفته مصرف مکمل دارچین، دچار آسیب کبدی شده بود. البته این شامل مکمل دارچین می گردد که دوز زیادی از کومارین را داراست.

2. ریسک سرطان

مطالعاتی که روی حیوانات اجرا شده نشان می دهد خوردن زیاد کومارین که به وفور در دارچین کاسیا وجود دارد می تواند ریسک انواع خاصی از سرطان را افزایش بدهد. مثلا، آزمایش روی جوندگان نشان داد که خوردن زیاد کومارین باعث رشد تومورهای سرطانی در ریه، کبد و کلیه ها شده بود.

شیوه ای که کورمارین تورمورها را تغذیه می نماید هنوز معین نیست. اما برخی از دانشمندان باور دارند کومارین می تواند به طور مداوم به یک سری از ارگان های بدن آسیب بزند و به مرور زمان این آسیب می تواند سلول های سالم را با سلول های سرطانی جایگزین کند.

3. زخم دهان

بهضی از افراد با مصرف زیاد دارچین دچار زخم های دهانی می شوند. دارچین حاوی سینامالدهید است که ترکیبی است که می تواند در صورت مصرف زیاد، واکنش آلرژیک ایجاد کند. ظاهرا مقادیر کم این ادویه چنین واکنشی را در بر ندارد چون بزاق دهان مانع تماس طولانی مدت این مواد شیمیایی با دهان می گردد. سایر واکنش های آلرژیک نسبت به سینامالدهید شامل التهاب زبان یا لثه، احساس سوزش یا خارش و لکه های سفید رنگ در دهان می گردد.

هر چند انی علائم خطرناک نیستند اما موجب ناراحتی می شوند. نباید فراموش کنید تنها کسانی دچار زخم دهان ناشی از سینامالدهید می شوند که به آن آلرژی داشته باشند. البته به نظر می رسد زخم دهانی بیشتر کسانی را دچار می نماید که به اندازه زیاد از روغن دارچین استفاده می نمایند یا مدام آدامس های دارچینی می جوند، چون این محصولات دارای سینامالدهید بیشتری هستند.

4. پایین آوردن قند خون

قند خون بالای مزمن شده، مسئله ای برای سلامتی است که اگر درمان نگردد می تواند منجر به دیابت، بیماری قلبی و بسیاری از بیماری های دیگر گردد. دارچین به علت توانایی اش برای کاهش قند خون نیز معروفیت دارد.

مطالعات دریافته اند این ادویه می تواند تاثیرات انسولین را تقلید کند. هر چند خوردن کمی دارچین، قند خون تان را پایین می آورد اما مصرف زیاد آن می تواند کاهش زیادی در قند خون ایجاد کند، که به این شرایط، هیپو گلیسمی یا افت قند خون می گویند که عوارضی چون ضعف و خستگی، احساس گیجی و احتمالا غش کردن دارد. افرادی که در معرض افت قند خون هستند و برای این بیماری دارو مصرف می نمایند باید در مصرف دارچین احتیاط نمایند زیرا دارچین می تواند اثرات داور را بیشتر نموده و موجب افت بیش از حد قند خون گردد.

5. مسائل تنفسی

مصرف زیاد دارچین در یک وعده می تواند مسائل تنفسی ایجاد کند. علتش هم این است که این ادویه، بافت ریزی دارد که ممکن است به راحتی وارد بینی گردد. تنفس تصادفی دارچین می تواند موجب سرفه، احتقان و تنگی نفس گردد. بعلاوه سینامالدهید دارچین، محرکی برای گلو بوده و می تواند موجب بروز مسائل تنفسی گردد. افرادی که مبتلا به آسم یا سایر بیماری هایی هستند که سیستم تنفسی شان را تحت تاثیر قرار می دهد باید خیلی مراقب باشند تا اشتباها دارچین را تنفس ننمایند چون این افراد بیشتر در معرض مسائل تنفسی هستند.

6. احتمال تداخل دارویی

خوردن اندازه کمی دارچین معمولا تداخلی با بیشتر داروها ایجاد نمی نماید. اما اگر بابت دیابت، بیماری قلبی یا کبدی دارو مصرف می کنید، دارچین زیاد می تواند مشکل ساز باشد. زیرا دارچین با این داروها تداخل پیدا نموده و تاثیرات یا عوارض جانبی آنها را تشدید می نماید.

مثلا دارچین کاسیا حاوی کومارین زیادی است که می تواند کبد را سمی نموده و به آن آسیب بزند. اگر داروهایی مصرف می کنید که کبدتان را تحت تاثیر قرار می دهد، مثلاپاراستامول، استامینوفن و استاتین ها، مصرف زیاد دارچین می تواند ریسک آسیب کبدی را افزایش بدهد. بعلاوه دارچین ممکن است به کاهش قند خون یاری کند، بنابراین اگر داروی دیابت مصرف می کنید این ادویه می تواند اثر آن را بیشتر نموده و موجب افت زیادی قند خون گردد.

از آنجاییکه این روزها دارچین معروفیت زیادی پیدا نموده، خیلی از افراد در کوشش برای مصرف بیشتر این ادویه، اندازه زیادی از آن را بصورت خشک مصرف می نمایند. این چالش شامل خوردن یک قاشق چایخوری دارچین پودر شده در عرض کمتر از یک دقیقه و بدون نوشیدن آب می گردد.

شاید بی خطر به نظر برسد اما واقعا کار خطرناکی است! خوردن دارچین خشک می تواند گلو و ریه ها را تحریک کند. بعلاوه ممکن است باعث آسیب دائمی به ریه ها گردد. چون ریه نمی تواند فیبرهای این ادویه را تجزیه کند و در نتیجه در ریه تجمع نموده و باعث التهاب آن می گردد که به آن پنومونیا یا سینه پهلو می گویند. اگر پنومونیا درمان نشده بماند، ریه ها برای همواره زخم شده و احتمالا از کار می افتند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 22 مهر 1403 بروزرسانی: 22 مهر 1403 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1525

به "عوارض مصرف زیاد دارچین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوارض مصرف زیاد دارچین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید