طرز تهیه گندمک شیرین خانگی پفکی، ترد و طلایی
به گزارش زرین گراف، گندمک بو داده و یا سرخ شده ، یک میان وعده بسیار مفید انرژی زا به شمار می رود که حاوی ویتامین های گروه B و املاحی نظیر آهن، روی و مس است. این خوراکی چون مورد علاقه بچه ها است، بسیاری از مادرها دوست دارند خودشان در خانه آن را تهیه کنند تا از سلامت آن مطمئن باشند. بنابراین در این مطلب قصد داریم روش تهیه گندمک شیرین خانگی را به شما بیاموزیم و چند سطری در مورد خاص آن صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.
طرز تهیه گندمک شیرین خانگی
- ابتدا گندمها را به مدت 2 شبانه روز در آب سرد خیس کنید و چند مرتبه (تقریبا هر 8 ساعت)، آب آن را تعویض کرده و مجدد آب تازه بریزید. این کار برای این است که گندمها بوی بدی نگیرند.
- بعد از دو روز، گندمها را داخل آبکش ریخته و با آب سرد بشویید. سپس حدود یک ساعت، گندم های خیس کرده را با چند پیمانه آب تازه، در قابلمه ای ریخته و اجازه دهید مغز پخت شوند.
- پس از طی شدن این زمان، گندمها را داخل آبکش ریخته و با آب سرد ، مجددا بشویید تا نشاسته گندمها از بین برود.
- گندم های آبکش شده را روی یک پارچه نخی پهن کرده و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.
نکته: از شوفاژ، بخاری یا پنکه برای این منظور استفاده نکنید؛ فقط در فضای اتاق اجازه دهید خشک شوند و هیچ نمی نداشته باشند. (بهتر است در آفتاب آنها را خشک کنید تا پف بیشتری کنند.) این کار حدودا 24 ساعت زمان می برد.
- سپس گندم ها را داخل ظرفی که در آن روغن ریخته اید و روی حرارت قرار داده اید و کاملا داغ شده است، کم کم بریزید و اجازه دهید تا پف کنند و با یک کفگیر و … از ظرف خارج کنید و در صافی فلزی بریزید.
- سپس تا وقتی هنوز گرم هستند، به گندمک ها شکر سفید یا قهوه ای بیافزایید و نوش جان کنید.
نکات طلایی برای تهیه گندمک
- توجه داشته باشید که گندم ها باید درون روغن غوطه ور شوند تا به خوبی سرخ شوند و پف کنند بنابراین شما باید از روغن به اندازه کافی برای تهیه گندمک استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید گندمک شور باشد می توانید به آن نمک اضافه کنید.
- گندمک اغلب به صورت شیرین و با شکر تهیه می شود و شما می توانید گندمک شیرین را همراه با شیر میل کنید.
- توجه داشته باشید که گندم ها نباید در زمان سرخ شدن بیش از حد تغییر رنگ دهند.
خواص گندمک شیرین برای بچه ها
- خوردن گندم باعث طول عمر می شود، بنابراین اگر می خواهید کودکتان عمر بالایی داشته باشد برای او گندم برشته یا گندمگ درست کنید.
- گندمک تنقلاتی مفید حاوی ویتامین های گروه B و مواد معدنی زیادی است.
- بتائین گندم، کمک چشمگیری در پیشگیری از التهاب مزمن می کند. مصرف بتائین باعث کاهش خطر ابتلا به التهاب مزمن و بیماری های دیگر مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی، بیماری آلزایمر، زوال شناختی، و دیابت نوع 2 می شود.
- گندمک سرشار از فیبر است که به سلامت دستگاه گوارش بدن کمک به سزایی می کند.
- اگر گندمک را با شیر مخلوط کنید خواص دو چندانی پیدا می کند چون از یک طرف گندمک غلات کامل و از طرف دیگر شیر یک ماده بسیار مغذی است.
- گندم برای رشد مو بسیار مفید است، برای تقویت موهای کودک بهتر است به او گندمک بدهید.
سخن آخر
گندمک های شور یا شیرین مناسب تمام گروه ها نیست چرا که گندمک شیرین کالری بالایی دارد. به علاوه اگر شور هم باشد، برای افرادی که فشار خون دارند مناسب نیست اما مصرف آن برای افراد عادی بلامانع است. گرچه برنجک و گندمک در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی، از آن همچون مغزهای آجیلی در شب نشینی ها استفاده می کنند.
گندمک اگر بخوبی و تحت شرایط بهداشتی تهیه و عرضه شود، از سالم ترین تنقلات به شمار می فرایند که می توان آن را به جای بسکمک از تنقلات ناسالم در اختیار بچه ها قرار داد. اگرچه ممکن است نمونه های آماده شده آن در بازار موجود باشد اما توصیه می کنیم که مادران آن را به صورت بهداشتی در منزل تهیه کنند.
پیشنهاد می کنیم در مطلب طرز تهیه لواشک خانگی 16 مدل لواشک ترش، شیرین و ملس را نیز آموزش ببینید و برای بچه هاتان لواشک های خانگی و خوشمزه تهیه کنید تا از نوع بازاری آن جدا شوند.
منبع: مجله انگیزه