طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج ترد و خوش رنگ
به گزارش زرین گراف، دلتان یک ترشی لذیذ و اشتها برانگیز می خواهد که هم ترد باشد، هم خوش رنگ و هم متفاوت؟ ترشی لوبیا سبز و هویج، یک انتخاب بی نظیر است که به سفره های شما رنگ و طعم تازگی می بخشد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج
- لوبیا سبز 1 کیلوگرم
- هویج 1 کیلوگرم
- شوید تازه 1 دسته
- سرکه 4 فنجان
- آب 2 لیوان
- نمک دو سوم فنجان
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج
1. آماده کردن مواد
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج این است که هویج و لوبیا را آماده کنید. لوبیاها را بشویید، انتهای آن را کوتاه کنید و به طول های کمتر از 5-8 سانتی متر برش دهید. هویج را بشویید، اگر هویج کوچک استفاده کردید که احتیاج نیست خرد کنید اما اگر هویج ها بزرگ هستند آن ها را پوست بگیرید و به میزان انگشت خرد کنید. بعد همه این ها را داخل قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید چند قل بزند تا کمی نرم شوند بعد داخل آبکش بریزید و روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
نکته: هویج را می توانید به صورت حلقه ای، خلالی یا رنده شده در ترشی بهره ببرید. اگر هویج را رنده می کنید، حتماً از رنده درشت بهره ببرید تا خیلی له نگردد.
2. تهیه مخلوط سرکه
هویج، لوبیا سبز و شوید را داخل شیشه های مدنظرتان برای تهیه ترشی بچینید. هم زمان در یک ظرف، سرکه ترشی، آب، نمک و اگر دوست دارید کمی شکر را اضافه کنید، هم بزنید تا شکر و نمک حل گردد.
3. انداختن ترشی
اکنون روی شیشه های پر شده با لوبیا و هویج را با مخلوط سرکه پر کنید و فقط حواستان باشد سر شیشه ها خالی بماند بعد در شیشه ترشی را محکم ببندید. ابتدا اجازه دهید شیشه ها خنک شوند بعد در شیشه را مجدد آنالیز کنید و اگر لازم بود محکم تر کنید. در نهایت هم آن را داخل یخچال بگذارید تا یک هفته بماند و ترشی لوبیا سبز و هویج شما آماده گردد.
نکته: اگر لوبیا و هویج را نپزید، مدت درست شدن ترشی شما تا 6 هفته طول خواهید کشید. بنابراین بهتر است لوبیا و هویج را کمی بپزید بعد ترشی بیاندازید.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج
آماده کردن ترشی در منزل یک کار مجذوب کننده است و فرقی هم ندارد تهیه ترشی آلبالو باشد یا تهیه ترشی انبه، یا همین ترشی لوبیا سبز؛ فقط باید نکات و فوت وفن های آن را کامل بدانید تا حاصل کارتان ترشی باشد که همراه همه غذاهایتان باشد.
تهیه ترشی بدون پخت لوبیا و هویج
برای تهیه ترشی بدون پخت، لوبیا سبز و هویج را به صورت خام در شیشه بریزید و سپس سرکه، ادویه جات و سبزیجات معطر را اضافه کنید. این روش برای افرادی که در پی ترشی با طعم و بافت طبیعی تر هستند، مناسب است.
لوبیا درسته یا خرد شده
لوبیا سبز را می توانید به صورت درسته یا خرد شده در ترشی بهره ببرید. اگر لوبیاها را درسته استفاده می کنید، حتما ساقه ها و نوک آنها را جدا کنید. برای اینکه لوبیاها ترد باقی بمانند، آن ها را فقط برای چند دقیقه در آب جوش بپزید و سپس بلافاصله در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند.
برترین سرکه برای تهیه ترشی لوبیا سبز
سرکه سفید یا سرکه قرمز، هر دو گزینه های مناسبی برای این ترشی هستند. سرکه سفید طعمی ملایم دارد و رنگ ترشی را روشن نگه می دارد، در حالی که سرکه قرمز طعمی قوی تر و رنگی تیره تر به ترشی می دهد.
سبزیجات و ادویه جات مناسب ترشی لوبیا سبز
در تهیه ترشی لوبیا سبز برای طعم دادن به ترشی خود می توانید از ادویه های مختلفی مانند زردچوبه، فلفل قرمز، گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز و غیره بهره ببرید.
سبزیجات معطری مانند شوید، ترخون، نعناع و غیره هم به ترشی شما طعم و عطر فوق العاده ای می بخشند. البته می توانید برای پر و پیمان کردن این ترشی از سیر و حتی گل کلم هم بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله