طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با ماهی شور؛ راز خوشمزه تر شدن آن

به گزارش زرین گراف، باقلا قاتق یک غذای محلی و محبوب گیلانی ها است. پر هوادار و هر شهری برای خود دستور پخت خودش را دارد. خیلی شبیه لوبیا سبز است. یک غذای محلی ساده و خوشمزه و همواره با کته سرو می گردد.

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با ماهی شور؛ راز خوشمزه تر شدن آن

خصوصاً برنج، برنج ایرانی باشد. این خورشت گیلانی پایه اصلی آن باقلا و تخم مرغ و شوید است. اصولاً جزء عادات گیلانی های عزیز است که این خورشت همراه با ماهی شور سرو می گردد. ترش تره، میرزا قاسمی و باقلا قاتوق را همواره با ماهی دودی سرو می نمایند.

تنوع این غذاها در استان گیلان به وفور دیده می گردد. البته در رشت و گیلان بیشتر از سبزیجات محلی با طعم های متفاوت استفاده می نمایند و غذاهای معروف شمال، این سبزیجات محلی را دارا هستند.

این غذاهای محلی بیشتر گردشگران را جذب خود نموده اند. از انواع و اقسام غذاهای محلی پخت می نمایند و در رستوران ها از گردشگران پذیرایی می نمایند. در خبرنگاران بلاگ با طرز تهیه باقلا قاتوق آشنا شوید.

مواد لازم طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی
باقالی شمالی (باقالی کشاورزی)200 گرم
شوید خشک3 قاشق غذاخوری
سیر پوست کنده3 الی 4 حبه
تخم مرغ3 عدد
روغن3 قاشق غذاخوری
آببه مقدار لازم
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه مقدار دلخواه

طرز تهیه باقلا قاتوق گیلانی

1- ابتدا باقالی حشک مازندرانی (به زبان گیلانی پاچا باقلا) را 3 الی 4 ساعت در آب خیس کنید، تا به راحتی بگردد پوست آن را جدا کرد. بعد از این که خیساندید پوست آن را جدا نموده و بشویید.

2- قابلمه ای را انتخاب نموده و روی حرارت قرار دهید و باقلاها را درون آن ریخته، نمک، فلفل، زردچوبه و شوید خشک را روی آن بریزید. حدود ده دقیقه باقلاها را درون روغن تفت دهید. درب قابلمه را بگذارید.

یک بوته سیر را پاک کنید. بشویید و بعد از شستن آن را خورد کنید و به مواد باقلا اضافه کنید و در درون روغن تفت بدهید.

3- در مرحله بعد مقداری آب اضافه کنید تا روی سطح مواد را بگیرد.

4- قابلمه را با کفگیر هم بزنید و درب قابلمه را بگذارید تا کاملاً بخار کند و پخته شوند. (دقت کنید به حدی پخته نگردد که باقالی له گردد).

5- در آخر تخم مرغ هایی را که آماده نموده بودید را در خورشت بشکنید و درب خورشت را بگذارید تا یک قل بخورد و تخم مرغ ها به اصطلاح ببندد.

چند نکته در تهیه باقلا قاتق:

  • باید زمانی که تخم مرغ ها را در خورشت می شکنید به هیچ عنوان به هم نزنید . فقط کمی با قاشق زرده را با دقت تکان دهید تا به همان صورت درسته بسته گردد.
  • برای پخت این خورشت به تعداد افراد می توانید تخم مرغ بشکنید.
  • شما می توانید به جای شوید خشک از شوید تازه بهره ببرید. شوید تازه عطر و بوی خاص خودش را نیز دارد. البته سلیقه ای است. عده ای شوید خشک استفاده می نمایند برخی ها هم که شوید تازه در دسترس باشد استفاده دارند.
  • شمالی های عزیز این خورشت را با کته و سیر ترشی و ماهی شور، زیتون پرورده سرو می نمایند.

پخت ماهی شور یا ماهی دودی

یک تکه ماهی شور را در کاسه ای قرار دهید و کنار بگذارید.

1- در این مرحله برنج را شسته داخل قابلمه ای بریزید و به مقدار یک بند انگشت آب روی آن ریخته ، نمک و روغن به آن اضافه کنید و برنج را با کفگیر هم بزنید و زمانی که آب به جوش آمد درب قابلمه را گذاشته و زیر شعله حرارت را کم کنید تا آب برنج به خورد آن برود.

برنج را دم کنید.

2- در این مرحله که برنج را خواستید دم کنید کاسه ماهی شور را که کنار گذاشته بودید را روی برنج قرار دهید و در دم کنی را بگذارید.

ماهی شور یا ماهی دودی را زمانی که کته را در دیس برای سرو کشیدید از ماهی شور بهره ببرید.

البته ماهی شور را کمی تکه و خرد کنید روی برنج به عنوان چاشنی بهره ببرید.

ماهی شور به عنوان چاشنی بجای نمک با خورش باقلا قاتق سرو می گردد.

منبع: اُکالا
انتشار: 20 اسفند 1400 بروزرسانی: 20 اسفند 1400 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 1174

به "طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با ماهی شور؛ راز خوشمزه تر شدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با ماهی شور؛ راز خوشمزه تر شدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید