تاکید ترکیه بر راهکار دیپلماتیک در تنش جمهوری آذربایجان-ارمنستان

به گزارش زرین گراف، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در مصاحبه ای تلویزیونی، درباره مسائل مختلفی از جمله حفاری نفت و گاز در دریای مدیترانه، درگیری های آذربایجان و ارمنستان و همچنین بحران لیبی پرداخت.

تاکید ترکیه بر راهکار دیپلماتیک در تنش جمهوری آذربایجان-ارمنستان

با ما سفر کنید و با تور ارمنستان ارزان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، همزمان با افزایش نقدها از دخالت های ترکیه در امور داخلی کشورهای مختلف از جمله بحران لیبی و تقابل نظامی آذربایجان با ارمنستان، ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه مجدداََ به اظهار نظر در این باره پرداخت.

کالین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی اِن اِن ترک، با ابراز نگرانی از تحرکات نظامی تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی به سرکردگی خلیفه حفتر، گفت: تحرکات در پایگاه هوایی الجفرة، نشانه خوبی نیست و ما اینگونه می پنداریم که برای انجام عملیات آماده می شوند.

به نوشته وبگاه الجزیره، وی با تاکید مجدد بر حمایت ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج مستقر در طرابلس، شرح داد: ما حامی آتش بس هستیم. ما به السراج گفته ایم که شما نباید طرفی باشید که میز مذاکره را ترک می نماید.

این مقام ترکیه ای در پاسخ به سوالی درباره تنش های اخیر بین آذربایجان و ارمنستان نیز ضمن حمایت مجدد از باکو، تلویحاََ خواهان استفاده از گزینه دیپلماتیک برای سرانجام دادن به این تنش ها شد.

به نوشته روزنامه دیلی صاباح، کالین در این باره شرح داد: ترکیه به ایستادن کنار آذربایجان، به هر قیمتی ادامه می دهد، اما این بدان معنی نیست که ما مخالف کانال های دیپلماتیک هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به موضوع عملیات اکتشاف نفت و گاز در شرق دریای مدیترانه و اختلافات ترکیه با یونان پرداخته و از احتمال توقف حفاری ها برای انجام مذاکرات با آتن اطلاع داد.

به نوشته دیلی صاباح، کالین همچنین اضافه نمود که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه درخواست نموده فعالیت های حفاری در شرق مدیترانه فعلا و به عنوان گامی سازنده متوقف شود تا زمانی که نتیجه مذاکرات با یونان معین شود.

تنش ها در دریای مدیترانه از سال گذشته و به دلیل کوشش های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله به پدیدار شدن تنش های قدیمی منجر شده است. در موضوع لیبی نیز ترکیه حامی دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج مستقر در طرابلس است.

چندی پیش نیز امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه با درخواست تلویحی برای تحریم ترکیه و روسیه به بهانه نقض تحریم تسلیحاتی لیبی گفته بود، کشورش در برابر تجاوزات آنکارا، در کنار یونان و قبرس ایستاده است. (جزئیات بیشتر)

م

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 8 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 199

به "تاکید ترکیه بر راهکار دیپلماتیک در تنش جمهوری آذربایجان-ارمنستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاکید ترکیه بر راهکار دیپلماتیک در تنش جمهوری آذربایجان-ارمنستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید