شروع پیک جدید بیماری کرونا در 5 استان

به گزارش زرین گراف، تهران (پانا) - بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، در هفته منتهی به هفتم آذرماه موارد ابتلا و مرگ ومیر کرونا در کشور همچنان بالا است و پیک جدید این بیماری در 5 استان شروع شده است.

شروع پیک جدید بیماری کرونا در 5 استان

از پروفایل ما وبلاگ سفربرو دیدن نمایید.

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، آمار جهانیِ مبتلایان به کووید 19 تا به امروز (نهم آذرماه) به 62 میلیون و 573 هزار و 422 نفر رسیده و مرگ یک میلیون و 458 هزار و 309 نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است. بنابر تازه ترین آمارها 43 میلیون و 194 هزار و 258 نفر از مبتلایان به کووید-19 نیز بهبود یافته اند.

فرایند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-19 که تا به امروز در 218 کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در جهان قربانی می گیرد.

همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت، در ایران تا روز گذشته مجموع بیماران کووید19 در کشور به 935 هزار و 799 نفر رسیده و متاسفانه 47 هزار و 486 نفر تن نیز به دلیل این بیماری جان باخته اند. همچنین خوشبختانه تا کنون 648 هزار و 831 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا وزارت بهداشت، تحلیل استانی این بیماری در کشور در هفته منتهی به هفتم آذر ماه را منتشر کرد.

بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت، در محاسبات فرایند، در این گزارش و گزارشات آینده، تعداد موارد جدید روزانه مبتلایان بستری و مرگ وارد آنالیز می گردد. همچنین دسته بندی استان ها بر اساس میزان بروز در آخرین هفته انجام گرفته و نمودار بر اساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود. برای محاسبه فرایند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین دریافت از داده های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر فرایند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین دریافت از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

تحلیل احتمالی شرایط منحنی اپیدمی

برای تحلیل احتمالی شرایط منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد ز یر مدنظر نهاده شد:

- در مواردی که هر دو شاخص تغییر فرایند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر فرایند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً فرایند افزایشی دارد.

- در مواردی که شاخص تغییر فرایند ابتلا نزولی ولی شاخص تغییر فرایند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.

- در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می گردد، شرایط به حالت ثبات می رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم است. باید توجه داشت هر لحظه این فرایند مستعد یک پیک دیگر می باشد.

- در مواردی که هر دو شاخص تغییر فرایند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر فرایند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً فرایند نزولی دارد.

منظور از ناسازگاری داده ها این است که فرایند داده های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی ننموده و تغییرات ناهمگن فرایند شاخص های ابتلا و مرگ دیده می گردد. در این موارد تحلیل بهتر را در روزها بعد و با داده های درست تر می توان ارائه داد. ناسازگاری در داده ها به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری می توان به ثبت غیردقیق روزانه داده ها توسط استان ها و وجود خطا هنگام ثبت داده ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (آغاز اپیدمی در نقطه ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمار گریزی گسترده در استان و تغییر فرایند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره نمود.

تقسیم بندی استان ها از نظر میزان گزارش

استانها بر اساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و فرایند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد آنالیز نهاده شد. تحلیل بر اساس این شاخص ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان ها همراه با سایر شاخص ها و تحلیل های دقیق تر، شواهد بهتری از فرایند اپیدمی در استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

تحلیل فرایند بیماری در هفته منتهی به 7 آذرمـاه

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت، موارد ابتلا و مرگ ومیر در کشور بالا است. با این وجود فرایند بیماری در کشور به ثبات رسیده و تغییرات آن مختصر بوده است. در هشت استان کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، آذربایجان غربی، زنجان، آذربایجان شرقی، فارس، مازندران و هرمزگان فرایند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. در استان سیستان و بلوچستان فرایند ثبات با تغییرات مختصر صعودی و در 9 استان خراسان شمالی، لرستان، کرمان، البرز، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، خوزستان و بوشهر فرایند ثبات با تغییرات مختصر نزولی مشاهده شد. در پنج استان خراسان جنوبی، اردبیل، تهران، گلستان و قزوین فرایند صعودی یا آغاز پیک جدید مشاهده شد. به نظر می رسد استان سمنان اخیراً یک پیک اپیدمی را پشت سر گذاشته است. دو استان یزد و همدان فرایند نزولی را نشان دادند. در پنج استان ایلام، قم، کرمانشاه، خراسان رضوی و گیلان ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درستی از شرایط اپیدمی را نمی دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.

جهت اطلاع از روش کار و اطلاعات بیشتر در خصوص فرایندهای استانی در چند روز اخیر به وبسایت کمیته اپیدمیولوژ کووید-19 به آدرس corona.behdasht.gov.ir مراجعه کنید.

بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت، تا هفتم آذرماه در جهان 62048552 نفر به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد یک میلیارد و 450 میلیون و 146 نفر فوت کردند و درصد مرگ و میر و کشندگی بیماری نیز 2.3 درصد گزارش شده است. کشورهای آمریکا، هند، برزیل، روسیه و فرانسه در صدر موارد ابتلا به بیماری در جهان هستند و ایران نیز در رتبه پانزدهم ابتلا به کرونا در جهان قرار گرفته است.

آیا عوامل خطر بیماری های غیرواگیر بر بیماری کووید-19 اثر می گذارند؟

نتایج آنالیز اجرا شده در سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد که افراد در معرض خطر ابتلا به بیمارهای غیرواگیر و یا مبتلا به آن، در معرض خطر بیشتر ابتلا به عوارض شدید مرتبط با کووید-19 و مرگ هستند، هر چند داده های محدودی برای تخمین این خطر وجود دارد:

- مصرف دخانیات: یکی از دلایل اصلی مرگ ومیر زودرس، مصرف دخانیات است که سالانه منجر به مرگ بیش از هشت میلیون نفر در جهان می گردد. مصرف دخانیات خطر ابتلا به چندین بیماری غیرواگیر را افزایش می دهد (مانند بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی مزمن، دیابت و سرطان). نتایج آنالیز سازمان جهانی بهداشت نشان داده است که سیگار کشیدن با شدت بیماری و مرگ در مبتلایان به کووید- 19 در ارتباط مستقیم است و افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان به علت ابتلا به کووید-19 هستند. علاوه بر آن، سیگار و سایر اشکال مصرف دخانیات مانند قلیان و سیگار الکترونیکی به دلیل تماس مستقیم دست با دهان، خطر ابتلا به کووید-19 را نیز افزایش می دهند.

- سوء مصرف الکل: استفاده از الکل اثرات منفی بر سلامت جسمی و روانی دارد و یکی از عوامل خطرزا برای بیماری، ناتوانی و مرگ در سطح جهانی است. سوء مصرف الکل و مصرف سایر مواد روانگردان تاثیرات منفی زیادی به همراه دارد که شامل تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن در مبارزه با کووید-19 نیز است. افراد مبتلا به سوء مصرف الکل ممکن است به دلیل عوامل خطر مرتبط با مصرف الکل مانند اشتراک اشیا (بطریها و لیوان و ...) و تجمع در گروه های پرخطر، فقر، بیکاری و ... در برابر ابتلا به کووید-19 آسیب پذیرتر باشند.

- عدم تحرک بدنی: در حالی که فعالیت بدنی منظم به جلوگیری از ابتلا به پرفشاری خون، اضافه وزن و چاقی یاری می نماید، نقش مهمی نیز در بهبود سلامت روان دارد. عدم تحرک بدنی ممکن است به طور غیرمستقیم بر پیشرفت بیماری کووید-19 تأثیر بگذارد. یک مطالعه گسترده در خصوص عوامل خطر رفتاری کووید-19 نشان می دهد که عدم تحرک بدنی یک عامل خطر برای بستری شدن در بیمارستان بوده است. علاوه بر آن، عدم تحرک بدنی با چاقی همراه است که یک عامل خطر متابولیکی برای ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 است. در مقابل، فعالیت بدنی مناسب می تواند ایمنی بدن را تحریک نموده و التهاب را کاهش دهد و همچنین دارای مزایای مختلف فیزیولوژیکی و روانی از جمله کاهش استرس و اضطراب باشد.

- سوء تغذیه و رژیم های غذایی ناسالم: در جهان، سوء تغذیه در تمام اشکال آن (از جمله کمبود ریزمغذی ها، اضافه وزن و چاقی) دلیل اصلی بیماری و مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر است. اضافه وزن و چاقی از شایع ترین بیماری های زمینه ای در بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بیمارستان است. چاقی علاوه بر افزایش خطر ابتلا به دیابت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را در مقابل التهابات مختل می نماید. چاقی یک عامل خطر برای پذیرش در بخش مراقبت های ویژه و مرگ ومیر ناشی از کووید-19 است.

- عوامل خطر محیطی: قرار دریافت در معرض آلودگی هوا (به ویژه در مقادیر بالای ذرات معلق) با خطر افزایش ابتلا به سرطان ریه، بیماری انسدادی مزمن ریوی و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. هرچند تحقیقات بیشتری در خصوص ارتباط بین قرار دریافت در معرض غلظت های بالای آلاینده های هوا و تشدید علائم در افراد آلوده به کووید-19، مورد احتیاج است، اما از یافته های مطالعات قبلی می دانیم که ذرات ریز باعث واکنش های التهابی و اختلال عملکرد ایمنی (تنفسی)، آسیب به ریه ها و قلب می گردد که ممکن است توانایی سیستم ایمنی افراد در مقالبه با کووید-19 را کاهش دهد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 9 دی 1399 بروزرسانی: 9 دی 1399 گردآورنده: zarringraph.ir شناسه مطلب: 537

به "شروع پیک جدید بیماری کرونا در 5 استان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شروع پیک جدید بیماری کرونا در 5 استان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید